14 березня – День українського добровольця

Версія для друкуВерсія для друку

14 березня – День українського добровольця Сьогодні наш народ відзначає День українського добровольця, свято, встановлене на вшанування мужності та героїзму громадян, які першими стали на захист Батьківщини, не чекаючи наказів, а керуючись велінням серця.

14 березня 2014 року прямо з Майдану Незалежності сотні бійців Самооборони Майдану вирушили на військові навчання у Нові Петрівці для формування перших добровольчих батальйонів. Вони не були професійними військовими, але стали основою нової української армії. Того потребувала держава і вимагала совість. Вони пройшли найтяжчі бої, але показали справжню міць, патріотизм, народну волю та героїзм.

Схиляю голову в глибокій пошані перед тими, хто тими весняними днями став на захист нашої держави, ще молодої, але з тисячолітньою історією становлення та розвитку. Роки козацтва пройшли, але козацька слава та воля залишилася у серцях нащадків.

Тож, з днем українського добровольця вас усіх! Нехай наша споконвічна земля скине з себе гніт насилля та агресії, хай вона зацвіте всіма барвами, дарованими Богом. Хай у кожному домі буде хліб і до хліба, хай зростають здоровими діти, хай кожен зустрічає новий день з вірою та надією на краще майбутнє.

 

Голова районної

державної адміністрації                                                              Т.П. Качаненко

 

Наверх ↑