14 грудня – День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Версія для друкуВерсія для друку

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Шановні лубенці!

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Указ про встановлення цієї пам’ятної дати підписаний Президентом України 10 листопада 2006 року.

Саме 14 грудня 1986 року був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд над четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Тож не випадково саме в цей день вшановують ліквідаторів, щоб вкотре нагадати суспільству про подвиг чорнобильців, які ціною свого життя та здоров’я змогли зупинити одну з найстрашніших трагедій ХХ століття.

Шановні ліквідатори! Вам довелося докласти надзвичайних зусиль, щоб не допустити поширення Чорнобильського лиха.  Дякую кожному з Вас за виявлені в тяжкий для України час високі людські якості – силу духу, самовідданість і професіоналізм. Низько вклоняюся світлій пам'яті людей, які ціною власного життя врятували життя мільйонів.

Шановні земляки! Щиро вітаю Вас з Днем ліквідатора та бажаю кожному з Вас міцного здоров’я, злагоди й достатку у родинах, належної уваги й турботи. Низький уклін Вам за Вашу мужність та героїзм.

 

 

 

 

 

Голова районної

державної адміністрації                                                          Т.П. Качаненко

 

 

Наверх ↑