15 ЛЮТОГО – ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Версія для друкуВерсія для друку

15 ЛЮТОГО – ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Шановні ветерани-афганці, воїни-інтернаціоналісти!

         15 лютого 1989 року, було офіційно завершено виведення радянських  військових частин з охопленої бойовими діями території Афганістану. Саме цей  день і став  Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

         Нікого не може залишити байдужим доля українців, яким довелося виконувати складні бойові завдання за межами рідної країни. Вірні військовому обов’язку, українські солдати гідно несли службу в гарячих точках планети – в Кореї і В’єтнамі, на Кубі і в Єгипті, Анголі й Афганістані.

         Та найбільш глибоко у народну пам'ять врізалася саме неоголошена афганська війна. Для чотирьох лубенців – старшого лейтенанта Володимира Ластовецького, прапорщика Олексія Васика, молодшого сержанта Анатолія Шульги та рядового Юрія Тараненка - останнім, що бачили у житті, залишився Афганістан.

         А ті, що повернулись, несуть в собі тяжкі спомини, підірване здоров'я, моральний тягар через замовчування правди про ту війну.        Безперечно, війна не закінчилася  з останнім пострілом. Вона триває, доки  живі її солдати, доки живі батьки, діти тих, хто залишився назавжди під палючим сонцем Афганістану, і тих, хто пішов за межу вічності на рідній землі. Пам'ять про них освячена любов'ю нащадків, рідних, друзів, їх побратимів.

        

 

                    ШАНОВНІ ВОЇНИ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТИ!

         Схиляємо голови перед вашою мужністю і витримкою. Нехай біль війни назавжди залишиться в минулому. Хай ваше сьогодення та майбутнє будуть сповнені лише  миром, спокоєм, щастям, добробутом та життєвими радощами.

         Міцного вам здоров'я, довголіття, злагоди й благополуччя вашим родинам, любові й добра від усіх людей, котрі живуть поряд.

 

 

Виконувач обов’язків

голови райдержадміністрації                           Сергій Сіряченко

Наверх ↑