20 лютого - День героїв Небесної Сотні

Версія для друкуВерсія для друку

20 лютого - День героїв Небесної Сотні

Втрачати найкращих синів та дочок – такою ціною Україна здобуває свою незалежність. У довгому списку полеглих за майбутнє нашої держави стали і Герої Небесної Сотні, День Пам’яті яких ми відзначаємо 20 лютого.

Три довгих холодних мі­сяці, полишивши вдома родини, тисячі простих українців удень і вночі стояли на вулицях заради того, щоб їх нарешті почули. В той день 5 років тому, 20 лютого 2014 року вони, звичайні мирні люди, - студенти, вчителі, водії, інженери, -  стали героями. Мабуть, вони зовсім не сподівалися, що станеться саме так, що саме їх скоро оплакуватиме весь український народ. Та коли постав вибір, без жодних сумнівів стали на захист своїх переконань, своїх родин, свого народу. І полягли.

Вони і зараз серед нас, незримо спостерігають і підтримують нас на важкій дорозі, якою тепер нам доводиться йти без них. Наше завдання – не підвести їх, продовжити почате, щоб їхній подвиг не пропав намарно. А ще – пам’ятати і переказувати дітям та онукам про славний подвиг справжніх патріотів України, Героїв Небесної Сотні.

Тож схилімо голову і пам’ятаймо. Нехай свіча пам’яті вічно горить у серцях справжніх патріотів.

Слава Україні! Героям слава!

 

Голова Лубенської райдержадміністрації Тетяна Качаненко

Наверх ↑