20 вересня – день працівників лісу

Версія для друкуВерсія для друку

20 вересня – день працівників лісу  - тих, хто щоденно дбає про збереження лісу та його багатств. Ця проблема стоїть сьогодні в ряду найважливіших екологічних завдань як для України, так і для всіх країн світу. За офіційними даними, ліси займають третину суші на планеті. Але їх площа стрімко скорочується через нерозумну вирубки і відсутність планомірних рішень з відродження лісу.

Бачити у лісовому масиві лише кубометри деревини – недалекоглядно та нерозумно, адже ліс – це домівка для сотень і тисяч видів птахів, звірів, комах, без нього ми б не знали, що таке смак справжніх лісових грибів та ягід, а головне – це живе, свіже повітря, багате киснем, яке необхідне нам для життя. Неправильна вирубка лісів спричиняє ерозію ґрунтів, знищуючи головне багатство України – родючий чорнозем. Потужне коріння вікових дерев слугує своєрідним регулятором рівня води, вбираючи її надлишок та віддаючи у посушливу пору, тому там, де знищили великі площі лісу, все частіше трапляються повені.

Шановні працівники лісу!

Дозвольте звернутися до вас зі словами вдячності за вашу нелегку працю, що дарує нам привілей дихати на повні груди, адже недарма ліси називають легенями планети. Сьогоднішній день – це нагадування про те, що лісові насадження необхідно оберігати, не допускаючи їх масової вирубки, запобігаючи лісовим пожежам та засміченню, - тобто, робити те, чим ви займаєтесь увесь рік. Важко знайти закуток природи, де б дерева не відігравали велику, часом визначальну роль. Тож їхнє збереження – це справа охорони самого життя на планеті, почесна і нелегка справа, яку ви робите з честю.

Щиро вітаю усіх вас – працівників лісництв, студентів та викладачів Лубенського лісотехнічного коледжу -  з професійним святом – Днем працівників лісу. Бажаю міцного здоров’я, добробуту та злагоди, сімейного порозуміння. Нехай завдяки вашим дбайливим рукам зростають молоді ліси, а вікові дерева тягнуться до неба своїми могутніми гілками. Щастя Вам, бадьорості та позитиву на довгі роки!

З повагою

виконувач обов’язки голови

Лубенської райдержадміністрації                       Сергій Сіряченко

Наверх ↑