22 січня – День Соборності України

Версія для друкуВерсія для друку

22 січня – День Соборності України

Шановні лубенці!

Щиро вітаю вас із визначним днем, який був відправною точкою для відліку історії сучасної Української державності. Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель в одній державі, увінчавши соборницькі прагнення двох частин України. І хоч цій знаковій для кожного з нас події вже більше ста років, та вона не втратила своєї ваги і актуальності, особливо у цей складний і суперечливий історичний час.

Урочистий акт єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки проголосив: Україна – єдина! Ці слова повинні бути дороговказом для кожного українця, як і переконання у тому, що у єдності наша сила! Незламна віра у це додає  впевненості усім нам, від сходу до заходу, від півночі до півдня. Нерідко саме національна єдність є  обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії.

Однак, соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, а й потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні, коли ми, з різних регіонів, спілкуємося, разом працюємо, будуємо міцну і процвітаючу країну.

 

Дорогі лубенці!

Від щирого серця вітаю вас всіх із Днем Соборності України та бажаю, аби це свято було не просто вікопомною історичною датою, а стало для кожного символом єдності і братерства українського народу, який століття тому  відповідально заявив: «Ми – єдиний народ, ми – держава, мирна, самодостатня та незалежна».  Миру вам, добра, злагоди, натхнення на творчу працю, здійснення всіх сподівань, заповзятливості й ентузіазму в побудові соборної демократичної України!

 

 

Виконувач обов’язків

голови районної

державної адміністрації                                                             Сергій Сіряченко      

 

 

 

Наверх ↑