25 ЛИСТОПАДА – 85-І РОКОВИНИ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РОКІВ В УКРАЇНІ – ГЕНОЦИДУ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

Версія для друкуВерсія для друку

25 ЛИСТОПАДА – 85-І РОКОВИНИ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РОКІВ В УКРАЇНІ – ГЕНОЦИДУ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ Шановні лубенці! У четверту суботу листопада наш народ вшановує жертв Голодомору, невинних великомучеників нашої історії.  Наслідки Голодомору – це великі духовні втрати, які цифрами не зміряти.  В могилу Голодомору зійшли найкращі. Гинули працьовиті, самостійні хазяї. Всі здібні, талановиті, здорові духом і тілом, які мислили і протестували – все це винищувалось з корінням.

Мільйони ні в чому не винних жертв, яких вже ніколи не повернеш, – це є наша пам’ять і водночас, застереження майбутнім поколінням всього людства. Люди не спроможні щось змінити в минулому, але в змозі запобігти поверненню драматичних сторінок історії.  Ми мусимо пам’ятати про кожного, кого тогочасний режим змусив страждати і гинути страшною смертю, не дав розквітнути новим паросткам життя, аби цей гіркий досвід минулого ніколи не повторився.

 

Я закликаю усіх долучитися до жалобних заходів, які 25 листопада проходять на території району, о 16 годині запалити свічку, щоб пом’янути душі тих, хто помер голодною смертю.

Голова районної

державної адміністрації                                                                  Т.П. Качаненко

Наверх ↑