28 червня – День Конституції України!

Версія для друкуВерсія для друку

28 червня – День Конституції України!

Шановні друзі!

Прийміть щирі вітання з нагоди одного з найбільших державних свят – Дня Конституції України – Основного закону нашої держави. Конституція України вважається однією з найбільш досконалих, вона відповідає високим європейським та світовим стандартам, адже визначила найвищою соціальною цінністю саме людину, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпеку.

Нинішня  Конституція ще дуже молода, проте її витоки сягають аж до часів 1710 року, звідки походить історія нашої демократії. «Кожна держава постає й існує завдяки непорушності кордонів. Так і територія нашої Вітчизни нехай на постраждає ані від нападу, ані внаслідок неправомірного рішення у своїх кордонах…» - ця теза з «Пактів й конституцій законів та вольностей Війська Запорозького» славнозвісного Пилипа Орлика зараз актуальна, як ніколи.

Сьогодні проводяться реформи в усіх напрямках економіки, політики, соціальної сфери. Проте незмінними залишаються конституційні засади єдності, недоторканості, суверенності, верховенства права, демократії й справедливості.

Бажаю всім нам миру і добробуту, сил та здоров’я, злагоди й добробуту у нашій Україні.

 

 

Голова районної

державної адміністрації                                          Т.П. Качаненко

 

Наверх ↑