7 грудня - День органів місцевого самоврядування

Версія для друкуВерсія для друку

7 грудня - День місцевого самоврядування

День органів місцевого самоврядування – свято тих, хто день у день відстоює потреби та інтереси територіальних громад, хто дбає про розквіт і зростання рідного краю. Цей день стоїть в ряду дат, пов’язаних зі здобуттям Україною незалежності і розбудовою власної державності та демократії. Він об’єднав людей активної життєвої позиції, лідерів територіальних громад, організаторів втілення в життя їх волі.

Питання вдосконалення та розширення повноважень самоврядних органів сьогодні є актуальними як ніколи, адже саме завдяки спільним зусиллям місцевого самоврядування здійснюється народовладдя в Україні. Це традиція вільних людей, котрі не мають над собою володаря, а визнають лише провідника та виборних людей, яким довіряють і яких наділяють владними повноваженнями. Тільки така влада є й справді народною — владою не над громадою, а легітимною владою самої громади, для громади та в її інтересах.

З нагоди свята висловлюю вдячність усім працівникам органів місцевого самоврядування за сумлінну і самовіддану працю, за високий професіоналізм, компетентність та відповідальність, активну громадську позицію у розбудові нашого району.

Бажаю від щирого серця — усім, хто працює на благо територіальних громад, відстоює їхні запити та інтереси, міцного здоров’я, великого щастя, нових здобутків у роботі, родинного затишку та здійснення всіх Ваших життєвих мрій і сподівань. Нехай цей святковий день додасть всім нам натхнення і наполегливості у спільній справі подальшого розвитку територіальних громад, відродженню сіл і селищ нашого району, зміцнення авторитету нашої держави в європейській спільноті і у всьому демократичному світі!

 

Виконувач обов’язків голови

районної державної адміністрації                                  Сергій Сіряченко

 

Наверх ↑