Аліменти не сплатив – суд роботи присудив!

Версія для друкуВерсія для друку

 

Аліменти не сплатив – суд роботи присудив!

Суспільно корисні роботи як один із видів покарання для неплатників аліментів було введено першим пакетом законів #ЧужихДітейНеБуває.

Якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, боржник підлягає адміністративній відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт.

«Судами задоволено 295 протоколів та винесено відповідні постанови про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, з яких в І півріччі 2019 року винесено 158 постанов», – розповів очільник юстиції Полтавщини Олег Тимченко.

Відносно 4 боржників, які ухилялись від відбування адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт, судом було змінено міру покарання на адміністративний арешт.

Строк арешту визначається з розрахунку, що одна доба арешту дорівнює 15 годинам невиконаних суспільно корисних робіт, але не може перевищувати 15 діб.

«Сума стягнутих аліментів за результатами відпрацювання боржниками суспільно корисних робіт становить понад 350 тис. грн, з них за І півріччя 2019 року – понад 200 тис. грн», – зауважив Олег Тимченко. 

 

Наверх ↑