Чи проростуть зерна, посіяні в рамках проєкту «Родина FEST»?!

Версія для друкуВерсія для друку

Чи проростуть зерна, посіяні в рамках проєкту «Родина FEST»?!

16 серпня вперше на базі кінно-спортивного клубу «Замкова гора» (керівник Олександр Івахненко) відбулося родинне свято «Підкова щастя»  у рамках соціального проєкту «Родина FEST». Його ідея виношувалася роками  Лубенською міськрайонною ГО « СЖТ «За майбутнє дітей України»     ( керівник Раїса Кошель). Втілити в життя вирішили у цьому році. До проведення заходу долучилися партнери – Лубенська центральна районна бібліотека імені Володимира  Малика та Полтавська обласна молодіжна громадська організація « Твій світ», які у співпраці на теренах нашого краю реалізували не одну громадську ініціативу.

«Мрія організаторів заходу – започаткувати проведення щорічного фестивалю активного родинного дозвілля, який би сприяв вихованню любові до рідного краю, до малої своєї батьківщини, до родини – вічної зернини на невмирущому полі життя», - сказала Тетяна Качаненко, голова Лубенської райдержадміністрації, яка  благословила це починання на довгі роки цікавого і насиченого життя.

Людмила Пазенко, начальник відділу культури і туризму, продовжила: «Так, шанси такого заходу стати щорічним є. Ідея дозвілля, допомоги дітям  з особливими потребами адаптуватися в навколишньому середовищі – цікава і важлива. Головне у цій справі - продовжити напрацювання, зосередити увагу на вирішенні існуючих проблем, зацікавити учасників різнобарв’ям форм активного і пізнавального відпочинку».

Серпневий день видався на славу! З далекої дороги завітали жданівські родини на чолі з сільським головою Наталією Пономаренко та  членом правління ГО «СЖТ «За майбутнє дітей України» Раїсою Пасічною; підопічні Лубенського міського центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю та районного осередку Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України».

Чимало цікавого запропонували учасникам заходу його організатори: спілкування, діалог поколінь, дитячі конкурси та розваги, танцювальний майстер - клас від колективу «Ренесанс» (керівник Дмитро Лоховицький), смачне пригощання  кулішем , піцою (Ніна Іванова та Наталія Омельяненко)        та солодощами. Вразила екскурсія кінно-спортивним комплексом, яку провела Валентина  Балога та іпотерапія.    

Винятковою в цей день була роль спонсорів, людей небайдужих до таких починань. Тож найщиріші слова подяки Олександру Марченку і його однодумцям, які вже неодноразово підтримували  соціокультурні  заходи. Жодна дитина в цей день не залишилася без подарунка-сувеніра на згадку.

    Емоції не вщухали  майже  три години. Радістю світились очі як дітей, так і дорослих. І це прекрасно!

    Віриться, що зерна цьогорічного фестивалю родинного дозвілля  «Підкова щастя» проростуть і щедро заколосяться. Кожного року на території кінно-спортивного клубу «Замкова гора» збиратимуться сім’ї , родини, аби не лише відпочити, розважитись, але й збагатитися духовно, продемонструвати порозуміння, повагу, злагоду, підтримку, які, на нашу думку, і є тим міцним фундаментом, на якому кожна родина будує свій замок Щастя, Добра і Благополуччя, символом якого з давніх-давен є підкова.

    Тож довгого і цікавого життя тобі, фестивалю «Підкова щастя»!

    Хочемо почути враження та чекаємо на відгуки і пропозиції. Нам важлива ваша думка.

Наверх ↑