Депутати районної ради прийняли рішення про виділення коштів на погашення заборгованості за енергоносії у закладах освіти

Версія для друкуВерсія для друку

Депутати районної ради прийняли рішення про виділення коштів на погашення заборгованості за енергоносії у закладах освіти 12 листопада відбулося засідання чергової сорокової сесії районної ради, яку провів голова районної ради Григорій Угляниця. Участь у пленарному засіданні взяли заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, депутат обласної ради Олександр Сиченко, керівники районних структур.

Депутатами розглянуто запропонований порядок денний за винятком звіту голови райдержадміністрації. Водночас депутатами взято до відома звіт про діяльність голови районної ради за період з листопада 2018 року по листопад 2019 року, звіт про виконання районної комплексної Програми розвитку місцевого самоврядування у Лубенському районі на 2018 рік та затверджено відповідну Програму на 2019 рік, заслухано достатньо ґрунтовні доповіді керівника місцевої прокуратури Юрія Манелюка та заступника начальника відділу поліції Олександра Васильєва з питання «Про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності прокуратури та відділу поліції на території Лубенського району».

Під час пленарного засідання заслухано інформацію начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталії Ісаєнко з питання «Про хід виконання Програми соціального захисту населення Лубенського району «Турбота» на 2018-2019 роки» та затверджено Програму «Турбота» на 2020 рік, щоправда збільшивши розмір допомоги залежно від предмету звернення громадян чи громадських організацій.

Депутатами прийняте рішення про внесення змін до показників районного бюджету. Зокрема, до районного бюджету надійшли трансферти з Фонду розвитку територій області у сумі 385,3 тис.грн., які будуть спрямовані на заміну вікон і дверей в опорному закладі «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступенів» - 100,0 тис.грн.; придбання комплекту звукопідсилюючої апаратури для Єнківського сільського будинку культури – 85,0 тис.грн.; придбання спортивного майданчика у с. Клепачі – 40,0 тис.грн.; реконструкцію вуличного освітлення в с. Березоточа – 160,3 тис.грн. Обсяг районного бюджету збільшився на 2 млн 142,7 тис.грн.за рахунок трансфертів із сільських рад та на 2 млн 033,9 тис.грн. за рахунок перевиконання дохідної частини районного бюджету. Це дало змогу виділити кошти на погашення боргу за спожитий газ закладами освіти, забезпечення ліками хворих на цукровий діабет, виплату заробітної плати непедагогічним працівникам тощо.

Прийняте рішення про встановлення у 2020 році вартості харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти району, перепрофілювання та зміну назви Духівської ЗШ І-ІІІ ступенів у Духівську гімназію, яка надаватиме базову середню освіту.  

Наверх ↑