Для пришвидшення приватизації Уряд запроваджує новий механізм координації, - Олександр Саєнко

Версія для друкуВерсія для друку

Для пришвидшення приватизації Уряд запроваджує новий механізм координації, - Олександр Саєнко  На першому засіданні оновленої Робочої групи з приватизації під головуванням Міністра Кабінету Міністрів України, голови Офісу реформ КМУ Олександра Саєнка домовилися сформувати основні критерії відбору та оновити вже на наступне засідання перелік ключових підприємств для приватизації в 2018 році. Участь у розробці критеріїв та підготовці переліку візьмуть Міністерство економічного розвитку та торгівлі, Фонд державного майна за підтримки Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні (SAGSUR) та міжнародних експертів.

Учасники робочої групи наголосили, що потрібно якнайшвидше:

  • прискорити передачу державних підприємств, що підлягають приватизації, до сфери управління Фонду державного майна, шляхом проведення регулярних робочих зустрічей на базі Секретаріату КМУ із залученням Міністерства юстиції України, Фонду державного майна та відповідних міністерств;
  • підготувати необхідну нормативну базу для впровадження нового закону про приватизацію та розглянути її на спеціальному засіданні Уряду в квітні цього року.

«Маємо шанс розпочати ефективний та прозорий процес приватизації. Нам потрібні реальні результати. Новий закон дозволяє запровадити нові процедури, тепер постає питання імплементації. Завдання нашої групи – зрушити процес приватизації з місця», - підкреслив Олександр Саєнко.

Робочу групу оновлено з метою ефективної координації органів влади, підготовки рекомендацій і пропозицій до проектів рішень КМУ щодо приватизації та умов продажу об’єктів державної власності, які підлягають приватизації, залучення міжнародної фінансової та технічної допомоги для підготовки до приватизації та виставлення об’єктів на продаж; проведення аналізу основних проблем забезпечення прозорої та конкурентної приватизації.

Крім представників Секретаріату Кабміну, міністерств та Фонду державного майна, до складу робочої групи увійшли представники Офісу реформ КМУ, Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні (SAGSUR), Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Міжнародного валютного фонду, Міжнародної фінансової корпорації, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Представництва Європейського Союзу в Україні.

Детальніше про склад та завдання робочої групи

Наверх ↑