До Дня Незалежності проводиться всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?»

Версія для друкуВерсія для друку

До Дня Незалежності проводиться всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?»

До участі у Конкурсі запрошуються діти віком від 3 до 18 років з України та української діаспори різних країн світу.

Його організовано з метою культурно-освітнього розвитку, формування у дітей і підлітків національної ідентичності, патріотичного виховання, соціальної підтримки талановитої молоді, сприяння їх самореалізації та творчому розвитку, активного залучення творчої молоді до соціально-вагомої діяльності

Конкурс проводиться за двома категоріями – фотографія та малюнок.

Номінації в категорії «Фотографія» (за тематикою, без вікового розподілу):

- природа України;

- архітектура України;

- історичні місця Україні;

- українські традиції.

Номінації в категорії «Малюнок» (за віком):

- перша молодша група. Індивідуальна робота (від 3 до 5 років);

- перша молодша група. Колективна робота (від 3 до 5 років);

- друга молодша група. Індивідуальна робота (від 6 до 10 років);

- друга молодша група. Колективна робота (від 6 до 10 років);

- середня група. Індивідуальна робота (від 11 до 14 років);

- середня група. Колективна робота (від 11 до 14 років);

- старша група. Індивідуальна робота (від 15 до 18 років);

- старша група. Колективна робота (від 15 до 18 років).

 

Колективною вважається робота, яку виконано не більше, ніж трьома особами. Роботи повинні бути пов’язані з загальною тематикою Конкурсу; виконані в довільній графічній чи живописній техніці (олівці, фломастери, фарби, авторська техніка) на форматі А4. Малюнки можуть бути зроблені в форматі міні-коміксу чи «мему» (гумористичні зображення, в яких знакові елементи співіснують з текстовими елементами).

Конкурсна робота (у відсканованому форматі, JPEG) разом із заявкою (із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові конкурсанта, дати народження, контактного телефону, електронної адреси, місця проживання, контактної інформації законних представників, назви номінації, назви конкурсної роботи та короткого (1-2 речення) описання зображеного на малюнку чи фото) подається до Організаційного комітету шляхом направлення відповідного листа на електронну адресу uwcfua@gmail.com (обов’язково зазначити в темі листа – «Що для мене Україна») до 15 серпня 2020 року включно.

З положенням про конкурс можна ознайомитися за посиланням: http://uwcfoundation.com/img/schodlameneukraina.pdf

За бажанням конкурсант разом із роботою може надіслати на зазначену електронну адресу відео до однієї хвилини з власною розповіддю на тему: «Що для мене Україна». Це відео буде використане у виставці робіт учасників конкурсу.

Щоб малюнок конкурсанта стовідсотково взяв участь у виставці робіт, його оригінал необхідно завчасно надіслати поштою за адресою: 03067, Україна, м. Київ, вул. Гарматна, 8, одержувач: БФ «Об’єднання світових культур». Малюнки  учасників, оригіналів яких не буде в наявності у організаторів станом на 19 серпня 2020 року, братимуть участь у виставці вибірково – найкращі з них будуть роздруковані.

Контактні дані оргкомітету: uwcfua@gmail.com, https://www.facebook.com/uwcfoundation/

Переможці конкурсу будуть оголошені під час Творчого фестивалю «З Україною в серці», що відбудеться в Києві під час святкових заходів з нагоди Дня Незалежності України. Крім того, на зазначеному фестивалі буде організована виставка робіт учасників конкурсу у вигляді карти, «що говорить».

Конкурс проводять благодійний фонд «Об’єднання світових культур», Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення, Українська молодіжна правнича асамблея за підтримки Департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, Міністерства молоді та спорту України.

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?»,

приурочений до Дня Незалежності України

(серед дітей з України та української діаспори різних країн світу)

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», приурочений до Дня Незалежності України (далі – Конкурс), проводиться Благодійним фондом «Об’єднання світових культур» разом з Українським координаційним центром з підвищення правової освіти населення та Українською молодіжною правничою асамблеєю (далі – Організатори).

До участі в організації Конкурсу можуть долучатися партнери (громадські організації, заклади вищої освіти та інші), на підставі рішення Голови організаційного комітету.

1.2. Основна мета Конкурсу – культурно-освітній розвиток, формування у дітей і підлітків національної ідентичності, патріотичного виховання; соціальна підтримка талановитої молоді, сприяння їх самореалізації та творчому розвитку, активне залучення творчої молоді до соціально-вагомої діяльності.

1.3. Учасником Конкурсу може стати будь-яка дитина віком від 3 до 18 років з України чи української діаспори різних країн світу.

1.4. Конкурс проводиться за двома категоріями – фотографія та малюнок.

Номінації в категорії «Фотографія» (за тематикою, без вікового розподілу):

  • Природа України

  • Архітектура України

  • Історичні місця Україні

  • Українські традиції

 

Номінації в категорії «Малюнок» (за віком):

  • Перша Молодша група. Індивідуальна робота (від 3 до 5 років);

  • Перша Молодша група. Колективна робота (від 3 до 5 років);

  • Друга Молодша група. Індивідуальна робота (від 6 до 10 років);

  • Друга Молодша група. Колективна робота (від 6 до 10 років);

  • Середня група. Індивідуальна робота (від 11 до 14 років);

  • Середня група. Колективна робота (від 11 до 14 років);

  • Старша група. Індивідуальна робота (від 15 до 18 років);

  • Старша група. Колективна робота (від 15 до 18 років).

 

1.5. Колективною вважається робота, яку виконано не більше, ніж 3 особами. Малюнки можуть бути виконані у форматі міні-коміксу чи «мему» (гумористичні зображення, в яких знакові елементи співіснують з текстовими елементами).

1.6. Конкурс проходить на території України з 15 липня по 31 серпня 2020 року.

Основні етапи Конкурсу:

Перший – організація, підготовка та розповсюдження матеріалів про Конкурс (до 20 липня 2020 року);

Другий – прийом конкурсних робіт (з 20 липня до 15 серпня 2020 року включно);

Третій – оцінювання конкурсних робіт Журі Конкурсу, визначення та урочисте нагородження переможців Конкурсу, проведення виставки конкурсних робіт (до 24 серпня 2020 року).

Четвертий – направлення дипломів та подарунків переможцям Конкурсу засобом поштового зв’язку (до 31 серпня 2020 року).

За вмотивованим рішенням Голови організаційного комітету, строки Конкурсу можуть змінені чи частково перенесені, враховуючи санітарно-епідеміологічну ситуацію в державі.

2. ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

2.1. Загальне керівництво Конкурсом здійснює Організаційний комітет, персональний склад якого затверджується Благодійним фондом «Об’єднання світових культур».

2.2. До Організаційного комітету можуть входити представники Організаторів Конкурсу, представники центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, приватних компаній, закладів освіти, засобів масової інформації та інші зацікавлені особи.

Організаційний комітет може створювати регіональні організаційні комітети або призначати уповноважених осіб.

2.3. Участь у роботі Організаційного комітету та інших осіб, залучених Організаційним комітетом та/чи Організаторами здійснюється на громадських засадах.

2.4. Організаційний комітет забезпечує організаційну, методичну та іншу підтримку проведенню Конкурсу.

3. ПОРЯДОК ПОДАННЯ КОНКУРСНИХ РОБІТ

3.1. На Конкурс подаються індивідуально підготовлені конкурсні роботи та колективні роботи (не більше 3 дітей). Конкурсні роботи повинні бути пов’язані з загальною тематикою Конкурсу.

3.2. Конкурсні роботи повинні бути виконані в довільній графічній чи живописній техніці (олівці, фломастери, фарби, авторська техніка) на форматі А4.

3.3. Конкурсна робота (у відсканованому форматі, JPEG) разом із заявкою (із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові конкурсанта, дати народження, контактного телефону, електронної адреси, місця проживання, контактної інформації законних представників, назви номінації, назви конкурсної роботи та короткого (1-2 речення) описання зображеного на малюнку чи фото) подається до Організаційного комітету, шляхом направлення відповідного листа на електрону адресу uwcfua@gmail.com (обов’язково зазначити в темі листа – «Що для мене Україна»).

3.4. За власним бажанням конкурсант разом з роботою може надіслати на зазначену вище електронну адресу відео до 1 хвилини з власною розповіддю на тему: «Що для мене Україна?». Це відео буде використане організаторами у виставці робіт учасників Конкурсу.

3.5. З метою участі малюнку у виставці робіт конкурсант за власним бажанням може надіслати оригінал малюнку не пізніше 15 серпня 2020 року поштою за адресою: 03067, Україна, м. Київ, вул. Гарматна, 8, одержувач: БФ «Об’єднання світових культур».2

3.6. Кожен учасник може подати не більше 5 конкурсних робіт.

_____________________

1 Відео з розповіддю дитини на тему: «Що для мене Україна?», надіслане на електрону адресу організатора Конкурсу, буде використане організаторами у загальному відео, приуроченому до Дня Незалежності України, яке буде розміщене у мережі Інтернет на Інтернет-ресурсах організаторів Конкурсу, ЗМІ, а також буде демонструватися на виставці робіт учасників Конкурсу.

2 Виставка робіт учасників Конкурсу буде організована у вигляді карти, що говорить. Малюнки учасників, оригінали яких будуть відсутні у організаторів Конкурсу станом на 19.08.2020 року, будуть брати участь у виставці вибірково. Організатори та журі Конкурсу на власний розсуд відберуть найкращі малюнки для участі у виставці, які будуть роздруковані.

3.7. При поданні конкурсної роботи, конкурсанти зобов’язуються попередньо погодити свою участь у Конкурсі зі своїми законними представниками.

Організаційний комітет та Організатори вважають, що конкурсанти та їх законні представники, направивши конкурсну роботу та заявку на електронну адресу організатора Конкурсу, дають свою згоду на обробку, збір та розповсюдження відповідної інформації, в тому числі персональних даних, погоджуються на безоплатну демонстрацію конкурсних робіт, розміщення конкурсних робіт на виставці конкурсних робіт, у мережі Інтернет та ЗМІ; ознайомлені з цим Положенням та погоджуються з його умовами та визнають результати Конкурсу.

3.8. Всі конкурсні роботи, які беруть участь у Конкурсі, не повертаються, рецензії (відгуки) на них не видаються.

4. ОЦІНЮВАННЯ РОБІТ, ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ ТА НАГОРОДЖЕННЯ

4.1. Організаційний комітет передає отримані відповідні конкурсні роботи членам журі Конкурсу.

4.2. Персональний склад журі Конкурсу затверджується організаційним комітетом Конкурсу.

4.3. Членам журі Конкурсу можуть бути: представники центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, закладів освіти, громадські діячі, митці та інші зацікавлені особи.

4.4. Журі Конкурсу визначає переможців у кожній номінації.

Визначення переможців оформлюється протокольним рішенням журі, яке підписується головою журі.

4.5. Переможцям Конкурсу вручається Диплом (1, 2, 3 ступенів). Дипломи (1, 2, 3 ступенів) обов’язково підписуються головою організаційного комітету та головою журі Конкурсу.

4.12. Нагородження переможців Конкурсу проводиться в урочистій обстановці.

За вмотивованим рішенням Голови організаційного комітету, нагородження може відбуватися у інших форматах, враховуючи санітарно-епідеміологічну ситуацію у державі.

4.13. Результати Конкурсу опубліковуються в мережі Інтернет.

Наверх ↑