Дует подружній і творчий

Версія для друкуВерсія для друку

Дует подружній і творчий

Працівники Центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика продовжують знайомити  слухачів культурно-митецького факультету «Університету третього віку»  з життям та творчістю видатних особистостей краю. Черговий захід  був присвячений літературній родині Петра Лубенського та Надії Хоменко. Не лубенці з народження, вони назавжди пов’язали  долю з чарівним посульським краєм,  прославили  наше скромне місто на всю країну своїми творами. Тут, у праці людській і в замрії дібров, у тихому плині Сули і громохкому стремі часу черпали вони  натхнення.

 Провідний методист Наталія Мусієнко та провідний бібліотекар відділу обслуговування Ніна Бородавка ознайомили присутніх з сторінками біографії талановитого подружжя.  Ведучі заходу прочитали поетичні твори Надії Хоменко про неповторну красу природи, рідний край та його людей.  Лірика її глибока як саме життя і ніжна як весняні квіти, як найсвітліша музика душі. Працівники бібліотеки  нагадали присутнім і про прекрасні кінострічки, зняті за сценаріями Петра Лубенського.  Продемонстровані уривки з фільмів  «Перший парубок» та «Королева бензоколонки» викликали  шквал позитивних емоцій.

Крім літератури, у подружжя письменників була і ще одна важлива справа життя.  Ведучі заходу  в своїх виступах ніяк не могли оминути громадської роботи майстрів слова. Більше ніж пів століття, спочатку Надія Хоменко, а потім Петро Лубенський керували роботою Лубенського літературного об'єднання. До них, як до досвідчених письменників, тягнулася обдарована молодь з міста та району. Вони стали хрещеними батьками багатьох майбутніх прозаїків та поетів.  Саме завдяки подружжю безліч  юнаків та дівчат вступили в інститути та університети, стали учителями, науковцями, журналістами. 

У  кожного з подружжя були свої вподобання, свої смаки, свій почерк, але разом це щаслива спільність двох людей, об’єднаних одним світлим і чистим джерелом, що зветься літературою.

 
Наверх ↑