Гінцівська стоянка відчинила двері для відвідувачів

Версія для друкуВерсія для друку

Гінцівська стоянка відчинила двері для відвідувачів   Голова райдержадміністрації Олександр Циганенко, сільський голова Духівської сільської ради Валентина Далада, депутат обласної ради Василь Стасовський, мешканці Лубенського та сусідніх районів мали змогу ознайомитися з археологічними дослідженнями всесвітньо відомої Гінцівської стоянки, яка занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. З 1993 року тут постійно проводяться розкопки міжнародною експедицією Інституту археології Національної академії наук України.

Як і щороку цікаву та пізнавальну екскурсію провела Людмила Яковлева, лауреат Держпремії України у галузі науки і техніки, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту археології НАНУ, людина, без якої про існування прадавнього поселення на території с. Гінці, мабуть, мало б хто дізнався. Вона презентувала сучасні дослідження, а також розказувала та показувала ту роботу, якій присвятила своє життя.

Відвідувачі змогли на власні очі побачити матеріальні свідчення побуту людей, що жили у цій місцевості близько 15 тисяч років тому, зокрема, мисливські житла, побудовані з кісток мамонтів, придбати книги про Гінцівську стоянку та отримати автографи вчених.

Для відвідувачів Гінцівська стоянка відкривається лише раз на рік, саме до дня археолога.

Голова райдержадміністрації Олександр Циганенко вручив Людмилі Яковлевій подяку за власним підписом та подякував за дослідження та збереження історичної спадщини.

Наверх ↑