«ГРОМАДСЬКА РАДА ПРИ ЛУБЕНСЬКІЙ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ПРАЦЮЄ І ЇЇ ДУМКА ВАГОМА», - ГОЛОВА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ТЕТЯНА КАЧАНЕНКО

Версія для друкуВерсія для друку

«ГРОМАДСЬКА РАДА ПРИ ЛУБЕНСЬКІЙ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ПРАЦЮЄ І ЇЇ ДУМКА ВАГОМА», - ГОЛОВА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ТЕТЯНА КАЧАНЕНКО Сьогодні, 20 червня, голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко та голова Громадської ради при райдержадміністрації Віктор Новіков взяли участь у спільному засіданні Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації та координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації.

Під час засідання обговорено широке коло питань щодо розвитку громадянського суспільства, забезпечення участі громадськості в управлінні державними справами, змін законодавства у цьому напрямку. Присутні представники громадськості з усієї області поділилися досвідом співпраці з органами виконавчої влади і проблемами, з якими їм нерідко доводиться стикатися. Натомість, у Лубенському районі, за словами Олександра Отича, заступника начальника управління, начальника відділу комунікацій з громадськими об’єднаннями Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, напрацьовано позитивний досвід співпраці з районною владою, запроваджено нові форми співпраці з громадськістю. На цьому детально зупинився Віктор Новіков, голова Громадської ради при Лубенській райдержадміністрації, зокрема розповівши про практику виїзних прийомів ради, ініційованих у минулому році головою райдержадміністрації Тетяною Качаненко. Подібна форма роботи виявилася досить результативною, а громадськість більш ґрунтовно ознайомилася із проблемними питаннями на місцях. Подібні виїзні засідання відбулися у Калайдинцівській, Вовчицькій, Новооріхівській, Духівській, Тарандинцівській сільських радах. Нині громадськість району, взяла на себе зобов’язання забезпечити громадський контроль за ходом проведення ремонтів доріг району, ремонту мосту через Сулу, фінансовою ситуацією у закладах соціальної сфери тощо. Як приклад, заступник голови Громадської ради Фелікс Банков постійно тримає на контролі хід проведення робіт на дорозі Лубни-Тишки-Ісківці, інформуючи громадськість через соціальні мережі.

Віктор Новіков наголосив на розумінні і підтримці з боку діючого керівництва райдержадміністрації, підкресливши, що в останні роки жодне рішення, яке стосується громади, не прийняте без врахування думки громадських активістів. Свідчення цього – особиста участь голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко у засіданні. На її думку, громадськість – рушійна сила, до її думки варто прислухатися, з нею потрібно радитися, адже це є ознакою відкритості і прозорості у роботі влади.

Наверх ↑