ХРОНІКА ОБЛАСНИХ НОВИН

Версія для друкуВерсія для друку

ХРОНІКА  ОБЛАСНИХ  НОВИН

* * *

4 лютого у м. Полтаві на нараді у голови облдержадміністрації В.Головка за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання «Про стан виконання на території області розпорядження Кабінету Міністрів України

від 31.01.2018 № 60-р «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад», «Про стан забезпечення населення області медичними імунобіологічними препаратами», «Про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні події та ситуації, які виникли на території області». За підсумками розгляду дано відповідні доручення. У роботі наради взяв участь голова обласної ради О.Біленький.

* * *

4 лютого у м. Полтаві за участю голови облдержадміністрації В.Головка відбулося засідання президії Полтавської обласної ради, яке провів голова обласної ради О.Біленький. Обговорено питання про проведення двадцять четвертої сесії обласної ради сьомого скликання та ухвалено рішення щодо проведення пленарного засідання на базі Кременчуцького педагогічного коледжу імені А.С. Макаренка. На засіданні були узгоджені питання, які планується розглянути на сесії, заслухано інформацію директора Департаменту фінансів облдержадміністрації П.Кропивки про внесення змін до показників обласного бюджету на 2018 рік та до показників обласного бюджету на 2019 рік, погоджено кандидатури для занесення до Книги Пошани обласної ради.

 

* * *

4 лютого на заміській спортивній базі ФК «Полтава» (с. Копили) за участю голови облдержадміністрації В.Головка, першого заступника голови облдержадміністрації А.Пісоцького відбулося офіційне відкриття турніру з футболу на кубок Заслуженого тренера України, почесного громадянина                  м. Полтави В.Пожечевського.

 

 

* * *

5 лютого голова облдержадміністрації В.Головко у ході робочої поїздки до с. Терешки Полтавського району спільно з директором Департаменту освіти і науки облдержадміністрації О.Харченко та головою Полтавської райдержадміністрації І.Карімовим зустрівся з очільником Терешківської ОТГ та вивчив  питання щодо відкриття у селі інклюзивно-ресурсного центру. В.Головко наголосив, що «найменше, що ми можемо зробити для дітей з особливими освітніми потребами - створити рівні з іншими умови, допомогти соціалізуватися». Дано відповідні доручення щодо забезпечення створення інклюзивно-ресурсного центру Полтавського району на базі будівлі місцевої сільради.

* * *

5 лютого у м. Полтаві голова обласної ради О.Біленький та перший заступник голови облдержадміністрації А.Пісоцький урочисто вручили почесні відзнаки - нагороди «За вірність народу України» ІІ ступеня учасникам АТО, членам ГО «Полтавська варта» В.Білецькому, А.Білецькому, А.Старікову та С.Степанюку, які повернулися зі сходу України.

 

* * *

5 лютого заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь у ході робочої поїздки до Решетилівського та Великобагачанського районів провів робочі зустрічі з керівниками районів та обговорив перспективи соціально-економічного розвитку Решетилівщини та Великобагачанщини.

 

* * *

6 лютого у Полтавській облдержадміністрації за участю Голови правління Пенсійного фонду України Є.Капінуса та голови облдержадміністрації В.Головка відбулося засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області за підсумками роботи органів Пенсійного фонду області у 2018 році та визначенню завдань на поточний рік. Констатовано, що на даний час пенсійним забезпеченням в регіоні охоплено майже 438 тис. громадян. З них 22 тис. - колишні військовослужбовці. В.Головко зазначив, що «основною метою роботи органів Пенсійного фонду, та влади в цілому, є забезпечення людей, які є однією з особливо вразливих категорій». Є.Капінус наголосив, що сьогодні весь пенсійний фонд працює над одним великим завданням - проведення перерахунку пенсій.

* * *

6 лютого у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування. Розглянуто питання «Про стан виконання заходів регіональної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро в Полтавській області на період до 2021 року», «Про хід виконання регіональної цільової Програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки з урахуванням регіональних пріоритетів Полтавської області на 2017 - 2021 роки («Довкілля - 2021»), «Про звернення Білецьківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області щодо відновлення прав громадян-жителів сільської ради у ситуації з мисливськими угіддями» та ряд інших.

* * *

7 лютого у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО. Розглянуто питання «Про погодження проекту рішення двадцять четвертої сесії обласної ради сьомого скликання «Про внесення змін, доповнень та викладення у новій редакції Регламенту Полтавської обласної ради сьомого скликання», «Про підсумки роботи із запитами на публічну інформацію, що надійшли до обласної ради протягом 2018 року», «Про результати виконання у 2018 році проектів громадських організацій, на реалізацію яких надавалася фінансова підтримка з обласного бюджету», «Про випуск у 2018 році соціально значущих видань, що видаються за кошти обласного бюджету, та План на 2019 рік» та інші.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑