ХРОНІКА ОБЛАСНИХ НОВИН

Версія для друкуВерсія для друку

ХРОНІКА  ОБЛАСНИХ  НОВИН

* * *

18 червня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання міжвідомчої обласної комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій з питань відновлення історичної справедливості та перспективи використання «території артскладів» у м. Полтаві для містобудівних потреб. Члени комісії вирішили рекомендувати Полтавській міській раді провести пошукові роботи на території Пушкарівського яру та утриматися від його забудови. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

 

* * *

18 червня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації провів нараду щодо розробки стратегії поводження з твердими побутовим відходами в області. За підсумками роботи дано відповідні доручення.

 

* * *

18 червня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання комісії з питань розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких пільгових категорій осіб, а також членів їх сімей. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

 

* * *

18 червня у м. Полтаві відбулося засідання робочої групи з розробки  Стратегії регіонального розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки.

 

* * *

19 червня у м. Полтаві радник Міністра внутрішніх справ України І.Варченко провів робочу нараду з правоохоронцями та прес-конференцію для місцевих ЗМІ. Під час виступу він запевнив, що правоохоронці забезпечать проведення чесних та законних виборів, як це було у квітні на президентських перегонах.

 

* * *

19 червня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло провів нараду щодо створення центрів професійної досконалості на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти. За підсумками роботи дано відповідні доручення.

 

* * *

19 червня у м. Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя відбулося засідання Міжвідомчої координаційної ради з гендерних питань та проблем сім’ї при облдержадміністрації.

 

* * *

20 червня у м. Полтаві за участю т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругла відбулося засідання обласної координаційної ради з контролю за виконанням заходів з підготовки народного господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2019/20 року. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

 

* * *

20 червня у м. Полтаві за участю т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругла відбулося засідання Комітету забезпечення доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при облдержадміністрації. Розглянуто питання «Про внесення змін до Положення про обласний комітет доступності та до персонального складу обласного комітету доступності», «Про запровадження навчального курсу «Доступність та універсальний дизайн» на базі ПНТУ імені Юрія Кондратюка» та «Про пропозиції до Плану роботи обласного комітету доступності на ІІ півріччя 2019 року». За підсумками розгляду дано відповідні доручення.

 

* * *

20 червня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло за участю директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації В.Пилипенко, представників регіональних ЗМІ зустрівся з Довгостроковим спостерігачем Карен Рейнхард, яка представляє Місію зі спостереження за виборами «Дострокові Парламентські вибори 2019» ОБСЄ. Обговорено різнопланові аспекти перебігу виборчої кампанії в регіоні.

 

* * *

21 червня у м. Полтаві з робочою поїздкою перебувала т. в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України О.Трофімцева, яка зустрілася з

т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пруглом та обговорила перспективи розвитку АПК регіону, впровадження інноваційних технологій в сільськогосподарське виробництво. Також О.Трофімцева спільно директором Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації С.Фроловим провела прес-конференцію для представників ЗМІ регіону, де актуалізувала здобутки та першочергові завдання аграріїв країни та області.

 

        * * *

21 червня у Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у селекторній нараді під головуванням  Віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г.Зубка з питань підбиття підсумків проходження опалювального сезону 2018/19 року та підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2019/20 року.

 

* * *

21 червня у м. Полтаві за участю т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругла, секретаря Полтавської міської ради О.Шамоти, народного депутата України С.Капліна, представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, політичних партій та громадських організацій, ЗМІ, місцевих мешканців відбулося покладання квітів до Меморіалу Солдатської Слави з нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Аналогічні заходи відбулися у всіх райцентрах та містах області.

 

           * * *

21 червня у Полтавському обласному музично-драматичному театрі імені М.В.Гоголя за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, заступника начальника міжрегіонального управління Нацдержслужби у Полтавській та Кіровоградській областях А.Тімощука, працівників місцевих органів виконавчої влади та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади відбулися урочистості та святковий концерт до Дня державної служби. Кращим держслужбовцям області вручено відзнаки обласної влади та Національного агентства України з питань державної служби України, відбувся святковий концерт.

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑