ХРОНІКА ОБЛАСНИХ НОВИН

Версія для друкуВерсія для друку

ХРОНІКА ОБЛАСНИХ НОВИН

* * *

8 липня у м. Полтаві на нараді у т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругла за участю голів райдержадміністрацій, керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання «Про стан виконання централізованих заходів щодо надання медичної допомоги хворим на туберкульоз», «Про підсумки проведення в області двомісячника охорони рибних запасів «Нерест - 2019»», «Про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні ситуації та небезпечні події, які виникли на території області». За підсумками розгляду дано відповідні доручення.

* * *

8 липня на Полтавщині з нагоди Дня родини у рамках обласної акції «Відповідальне батьківство-щасливе дитинство» заступник голови Шишацької райдержадміністрації Ю.Онацько вручив подяки голови облдержадміністрації та цінні подарунки родинам Гончарів у с. Яреськи (виховують трьох прийомних дітей) та Савченків у с. Ковалівка (виховують чотирьох прийомних дітей).

* * *

9 липня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у засіданні Координаційної ради з питань впровадження реформи у сфері освіти, яку у відеорежимі провів Прем'єр-міністр України В.Гройсман.

* * *

9 липня у м. Полтаві т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло спільно з представниками ПАТ «Полтававодоканал» у ході робочої поїздки до Щербанівській ОТГ Полтавського району вивчив стан робіт із облаштування у с. Гора водопроводу, зокрема, з обласного центру до села прокладено трубу довжиною 3 тис. 680 м та діаметром 110 мм. Дано відповідні доручення щодо

забезпечення якісною питною водою жителів села до 1 серпня. Довідково: на водогін ОТГ витрачено 1,5 млн. грн., кошти на встановлення лічильників профінансує сільська рада.

* * *

9 липня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь провів засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при Департаменті культури і туризму облдержадміністрації. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

* * *

10 липня у м. Решетилівка за участю т.в. о. голови облдержадміністрації О.Пругла, голів райдержадміністрацій, районних рад, ОТГ краю відбулася нарада, де йшлося про реформу децентралізації влади, реалізацію інфраструктурних проектів в регіоні. У роботі наради взяв участь Перший віце-прем’єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України С.Кубів, який у супроводі О.Пругла ознайомився з ходом реконструкції обласного кардіологічного диспансеру та Горбанівського геріатричного пансіонату ветеранів війни та праці.

* * *

10 липня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло за участю голови Щербанівської ОТГ І.Процика, представників ПАТ «Полтавагаз» провів нараду щодо переведення житлових будинківЩербанівської сільської ради на індивідуальне опалення. Досягнуто домовленості, що за два тижні ПАТ «Полтавагаз» завершить розробку всієї проектної документації, а в жовтні мешканці зазначенихх вище будинків будуть із теплом у відповідності з розробленою ОТГ та забезпеченою коштами громади Програмою переведення житлових будинків на поквартирне опалення у 2018-19 роках.

* * *

10 липня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий провів робочу зустріч з членами Місії довгострокових спостерігачів за виборами від міжнародної організації ЕКЕМО Н.Дюканович (Черногорія) та Т.Данелія (Грузія). Обговорено перебіг виборчого процесу в Україні та Полтавській області.

* * *

11 липня у м. Полтаві за участю т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругла, першого заступника голови обласної ради Є.Холода, відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв’язку. Розглянуто питання «Про передачу цілісного майнового комплексу Обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства «Миргородтеплоенерго», «Про внесення змін до Програми розвитку та підтримки Полтавського обласного комунального підприємства «Аеропорт- Полтава» на 2017 - 2020 роки», «Про внесення змін до обласної Програмипідвищення рівня безпеки дорожнього руху на 2018 - 2020 роки» та ряд інших. 11 липня у м. Полтаві за участю т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругла відбулося засідання обласної координаційної ради з контролю за виконанням заходів із підготовки народного господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2019/20 року. За підсумками роботи дано відповідні доручення щодо забезпечення дотримання відповідного графіка планових робіт. 

* * *

11 липня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь провів зустріч з представниками міжнародної організації

«САИАБЕМ» з питань організації виборчого процесу в Україні.

* * *

12 липня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, секретаря міськради О.Шамоти, радника

ПРООН України з питань демократичного врядування Маркуса Бранда, директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації В.Пилипенко розпочав роботу дводенний IV Міжрегіональний форум «Ефективні партнерства для сталого розвитку територій». У вітальному слові М.Білокінь наголосив, що «форум - можливість реалізувати нові амбітні ідеї. Місцеві громади можуть подати на конкурс свої проекти і в такий спосіб покращити рівень життя у своєму селі, селищі чи місті. Ми підтримуємо ініціативи та надбання, які вже маємо, і готові розвиватися й далі». Довідково: захід реалізується у рамках Проекту «Посилене партнерство для сталого розвитку» ПРООН. Фінансує ініціативу Уряд Швеції. Загальний бюджет проекту майже 500 тис. доларів США. До участі подано понад 300 заявок, відібрано 110 ініціатив, які будуть обговорені на регіональних форумах за участю експертів, практиків та фахівців.

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑