ХРОНІКА ОБЛАСНИХ НОВИН

Версія для друкуВерсія для друку

 

ХРОНІКА  ОБЛАСНИХ  НОВИН

* * *

18 листопада у м. Полтаві на нараді у голови облдержадміністрації О.Синєгубова за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання «Про проект адміністративно-територіального устрою Полтавської області.

Перспективи реформування», «Про виконання робіт із ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення та підготовку об'єктів дорожнього господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2019/20 року», «Про хід виконання обласної Програми з реалізації молодіжної політики, підтримки сім'ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у 2015-2019 роках». Також О.Синєгубов акцентував увагу керівників структурних підрозділів облдержадміністрації на вирішенні питань, які були порушені полтавцями на особистому прийомі у керівника області. За підсумками роботи дано відповідні доручення. У нараді взяв участь голова обласної ради О.Біленький.

 

* * *

18 листопада у м. Полтаві голова облдержадміністрації О.Синєгубов провів нараду з керівниками силових структур регіону. Обговорено питання забезпечення гарантій конституційних прав і свобод мешканців краю, безпеки їх проживання, дано відповідні доручення.

 

* * *

18 листопада у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів нараду з питань виконання рішень сесії обласної ради про передачу цілісних майнових комплексів підприємств ОКВПТГ «Миргородтеплоенерго» та ОКВПВКГ «Миргородводоканал». Нарада з питань виконання рішень сесії обласної ради про передачу цілісних майнових комплексів підприємств ОКВПТГ «Миргородтеплоенерго» та ОКВПВКГ «Миргородводоканал». За підсумками розгляду дано відповідні доручення.

 

* * *

19 листопада у м. Полтаві за участю голови облдержадміністрації О.Синєгубова, голови Державної служби геології та надр України Р.Опімаха, народних депутатів України А.Бобляха (ПП «Слуга народу»), О.Бєлькової  (ВО «Батьківщина»), голови Правління Асоціації газовидобувних компаній України Н.Гребенюк, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, депутатів місцевих рад, голів ОТГ, ЗМІ відбувся «Форум соціального партнерства: громади і газовидобуток». Мета Форуму — обговорення співробітництва громад і газовидобувних компаній, обмін досвідом та планами на майбутнє.

 

* * *

19 листопада у м. Полтаві за участю голови облдержадміністрації О.Синєгубова, заступника голови обласної ради А.Ханка,  керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, громадськості, ЗМІ відбулося  урочисте вручення сертифікатів учням, студентам, молодим вченим Полтавщини - стипендіатам стипендії Полтавської обласної ради імені Героя України Ігоря Сердюка.

 

* * *

19 листопада у м. Полтаві голова облдержадміністрації О.Синєгубов провів робочу зустріч із представниками турецької будівельної компанії «ONUR», яка бере участь у будівництві великих автошляхів в Україні. Обговорено стан вирішення проблемних питань в ході будівництва полтавської ділянки автодороги Київ-Харків. За підсумками зустрічі прийнято рішення про створення робочої групи із представників облдержадміністрації, компанії «ONUR» та місцевої громадськості з метою не забюрократизованого та оперативного розгляду усіх проблемних питань щодо діяльності «ONUR» на Полтавщині та налагодження діалогу між бізнесом і місцевими громадами. О.Синєгубов доручив якомога швидше сформувати персональний склад і забезпечити ефективність діяльності робочої групи щодо розгляду питань, які потребують невідкладного вирішення.

 

* * *

19 листопада у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання обласної комісії з питань надання  матеріальної допомоги населенню області з обласного бюджету. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

 

* * *

19 листопада у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло у дистанційному режимі взяв участь у роботі засідання Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, де розглянуто питання про схвалення проекту постанови НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми КП Полтавської обласної ради «Полтававодоканал» на 2019 рік».

 

* * *

19 листопада у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий взяв участь у відеоселекторі з Мінсоцполітики з питань обговорення попередніх результатів використання субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей – сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

 

* * *

20 листопада голова облдержадміністрації О.Синєгубов  спільно з заступником голови облдержадміністрації О.Пруглом здійснили  огляд об’єктів інфраструктури, які мають ключове значення для забезпечення мешканців обласного центру та Полтавського району медичними та соціальними послугами. Вивчено матеріальну базу Полтавського обласного клінічного кардіологічного диспансеру, обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, обласного клінічного госпіталю для ветеранів війни, обласного клінічного онкологічного диспансеру, КП «Полтавська обласна клінічна лікарня імені М.Скліфосовського, Горбанівського геріатричного пансіонату ветеранів війни та праці, будівництва амбулаторії в Щербанівській ОТГ.  Відбувся діалог з персоналом закладів, акцентовано увагу на стані підготовки об’єктів до роботи в зимових умовах,  перспективах їх осучаснення.

 

* * *

20 листопада у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів нараду з питання стану забезпечення пацієнтів області, хворих на цукровий діабет, препаратами інсуліну. Проаналізовано поточну ситуацію щодо забезпечення пацієнтів краю життєво необхідним препаратом, дано відповідні доручення.

 

* * *

21 листопада у м. Полтаві  з нагоди Дня Гідності і Свободи голова облдержадміністрації О.Синєгубов поклав квіти до пам’ятних знаків «Героям Небесної Сотні» та «Полтавцям, загиблим в АТО». Потому керівник області взяв участь у покладанні квітів до Меморіалу загиблим учасникам АТО/ООС на Алеї Героїв Центрального міського кладовища.

 

* * *

21 листопада у Полтавському краєзнавчому музеї імені В.Кричевського за участю голови облдержадміністрації О.Синєгубова, заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, учасників Революції Гідності, ветеранів АТО/ООС, представників громадськості відбувся патріотичний захід до Дня Гідності та Свободи «Полтавці на обороні гідності і свободи України». Учасники заходу також ознайомилися з фотовиставкою «Янголи в камуфляжі».

* * *

21 листопада у Полтавській обласній раді відбулася навчальна екскурсія для студентів 1-го та 2-го курсів спеціальності «Менеджмент» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», які вивчають дисципліну «Державне та регіональне управління». Студенти зустрілися з першим заступником голови обласної ради Є.Холодом (голова фракції ВО «Батьківщина»), який розповів про діяльність обласної ради, зокрема, впровадження в регіоні реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, процеси децентралізації, роль молоді у суспільному житті.

 

* * *

21 листопада у м. Полтаві за участю директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації І.Іщенко, голів територіальних громад області, громадськості, ЗМІ відбулося спільне засідання членів міжвідомчої регіональної групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального базового та районного устрою Полтавської області.

 

* * *

22 листопада у м. Полтаві за участю заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Т.Висоцького, уповноваженого Президента України із земельних питань Р.Лещенка, голови облдержадміністрації О.Синєгубова, народних депутатів України від ПП «Слуга народу» К.Касая, А.Бобляха, знаних аграріїв краю,  представників сільгосптоваровиробників, фермерів відбувся Всеукраїнський форум щодо запровадження ринку землі. На форумі представлено плани Уряду України стосовно зміни системи управління земельними ресурсами. Наголошено, що земельна реформа не зводиться лише до обігу земель, а це комплексні нормативно-правові заходи, які наведуть лад в земельно-правових відносинах. Щодо продажу земель іноземцям, то Р.Лещенко наголосив: у заяві Президента чітко сказано, що це можливо лише виключно через всеукраїнський референдум. Пропозиції, почуті на Полтавщині, представники уряду пообіцяли долучити до пропозицій з інших регіонів та об’єднати в єдиний підхід до реалізації земельної реформи.

 

* * *

22 листопада у м. Полтаві  голова облдержадміністрації О.Синєгубов зустрівся з представниками Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» та програми Уряду Великої Британії «Good Governance Fund». Обговорено реалізацію пілотного проекту з оплати лікування пацієнтів у стаціонарних відділеннях закладів охорони здоров’я Полтавської області за новою моделлю фінансування та подальшу співпрацю. О.Синєгубов подякував представникам делегації за підтримку області в галузі охорони здоров’я. Радник з питань врядування  Посольства Великої Британії в Україні Вільям Тернер зауважив, що Полтавщина завжди першою підхоплює нові ініціативи.

Довідково: пілотний проект стартував 1 квітня 2019 року, до його реалізації включено 56 медичних закладів області, які мають необхідне комп’ютерне оснащення і підключені до локальної мережі для оперативної відправки форм 066 до інформаційно-аналітичного центру і співпраці з НСЗУ, підписані відповідні договори з Національною службою здоров’я.

 

* * *

23 листопада у м. Полтаві відбулися заходи із вшанування пам’яті жертв голодоморів. Полтавці, які зібралися на Театральній площі, рушили скорботною ходою центральною вулицею міста до Свято-Успенського собору. До ходи також долучилися голова облдержадміністрації Олег Синєгубов та секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑