Інформаційна безпека в період інфодемії

Версія для друкуВерсія для друку

Інформаційна безпека в період інфодемії

Пандемія COVID-19 спричинила поширення нового явища, яке не менше небезпечне для життя і здоров'я громадян, - інфодемія. Розповсюдження надмірної інформації про коронавірус, в більшості своїй недостовірної, фейкової, збільшують тривожні настрої, паніку та інші негативні реакції серед людей.

Зменшити напругу в суспільстві, навчити критично оцінювати інформацію допомагають заходи, які проводяться бібліотечними працівниками в рамках проєкту Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій світ» «Форум – театр на протидію інфодемії: інноваційний засіб у роботі публічних бібліотек малих міст Полтавської  і Київської областей». 29 липня на базі Карпилівської сільської бібліотеки було проведено інформаційний калейдоскоп  «Інформаційна безпека в період інфодеміі». Бібліотекарки Вікторія Яценко (Духівська сільська бібліотека) та  Галина Мощіль (Карпилівська сільська бібліотека) об'єднались у проведенні даного заходу.
 

Вікторія Яценко ознайомила присутніх з визначеннями термінів інфодемія, фейк, дезінформація, міф, «теорія змови». Учасники заходу вчилися відрізняти фейкову інформацію від правдивої, оцінювали власне медіаполе, брали участь у конкурсах та вправах, які в майбутньому допоможуть їм критично сприймати та оцінювати публікації в ЗМІ та у соціальних мережах.
Увазі присутніх також було презентовано викладку літератури «Коронавірус: що правда, а що ні».
 

Наверх ↑