Клепачі відсвяткували Масляну

Версія для друкуВерсія для друку

Клепачі відсвяткували Масляну Яскраво, емоційно, по-народному весело та завзято відсвяткували Масляну в Клепачах. Із самісінького ранку біля сільського клубу було людно та гамірно. Одні – прикрашали Масляну, інші - розводили багаття, готували казани для вареників, кулішу та юшки; діти розвішували стрічки, пташок, а молодь – жартівливі плакати, які налаштовували усіх на веселе і радісне свято.

Гарного настрою додавали господині, які радо зустрічали гостей біля входу та пригощали. А гра духового оркестру із сусідніх Калайдинців вражала тематикою мелодій і майстерністю виконання.

Ведуча свята Алла Самозвон запропонувала всім учасникам свята не сумувати, не нудьгувати, а веселитися, розважатися, співати, танцювати, в ігри грати, хороводи водити. Адже Масляна – час забав і розваг.

Зимонька-зима привітала зі святом, Масляна пригостила ласощами веселих і жвавих дітлахів, красуня Весна зачарувала своїми веснянками.  Сварлива Параска помирилася зі своєю Палажкою, і зять із тещею порозумілися назавжди, і цигани пообіцяли не шкодити клепачівцям, а жити з ними у злагоді та мирі. І талановиті аматори сцени Калайдинцівського будинку культури завжди готові подарувати свій виступ гостинним  сусідам.

Привітали клепачівський люд та гостей заходу сільський голова Калайдинцівської сільської ради Василь Гава, голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, депутат Лубенської районної ради Лідія Різуненко. У своєму зверненні до учасників свята Тетяна Качаненко, зокрема, наголосила, що народ живе доти, доки живуть прадавні народні традиції, звучить солов’їна українська мова, бентежать душу прекрасні мелодії. «Проводжаємо зиму, закликаємо весну з великою надією на щастя, благополуччя і мир у нашому величному храмі, що зветься Україна». Разом із клепачівською громадою Масляну святкували депутати районної ради Віталій Трубніков, Сергій Мисник, Катерина Тимошенко.

З неабияким завзяттям виступали: народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Калина», фольклорний ансамбль «Берегиня» із Клепачів; солісти Станіслав Бас, Аліна Соломаха, Юрій Задорожний, Олена Мацак, Микола Ужакін, троїсті музики. Прекрасні хвилини гумору подарували Олена Пеніна, Світлана Потужня, Олена Собко.

І «колодку справляли», і солом’яне опудало спалили, і хороводи водили, і в змаганнях проявили себе, і млинців, вареників наїлися, і кулішем пригостилися, і шашликами посмакували. Відпочили на славу! Шкода тільки, що масниця така мала, якби була сім неділь, а посту одна! 

Наверх ↑