Краєзнавча мандрівка для осіб похилого віку

Версія для друкуВерсія для друку

Краєзнавча мандрівка для осіб похилого віку 1 червня для осіб похилого віку - підопічних територіального центру соціального обслуговування Лубенської райдержадміністрації провели  краєзнавчу мандрівку під назвою “Майн либе штетле Лубни”. Організувала захід Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ».  До пішої прогулянки запросили і молодше покоління, адже, незалежно від віку, мандрівка відкриває лубенцям сторінку історії міста  пов'язану з єврейським народом, який протягом двох століть мешкає на теренах нашого краю.

Перед початком екскурсії відвідувачів привітав Олександр Чепур, керівник громадської організації «Твій Світ» і розповів присутнім про проект діалогу поколінь та підтримки жертв націонал-соціалізму.  Екскурсію провела працівник центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Тетяна Сафронова. Під час  прогулянки  вулицями  міста вона познайомила відвідувачів з цікавими, невідомими широкому загалу, історичними фактами, розповіла про перебування у Лубнах всесвітньо відомого письменника Шолом-Алейхема та найвідомішої єврейської бабусі Пауліни Венгерової. Під час мандрівки учасники проекту побачили історичні фото початку ХХ століття, слухали  поезії Максима Рильського та  уривки з творів  Володимира Леонотовича.

Також  програма екскурсії передбачала перегляд першого художнього фільму з єврейського життя “Ле хаїм”, знятого у 1910 році.  Для перегляду і частування радо відчинив двері ресторан " Provence ", де учасники скуштували страви єврейської кухні, стали учасниками майстер-класу з єврейського танцю "Зодіак" та отримали слушні поради від єврейських мудреців.  Допомогу в організації екскурсії надала ГО “PRеDKI”, яка організує краєзнавчі мандрівки в рамках проекту “Лубни. Все цікаве- поряд!”. Захід відбувся в рамках проекту "Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму", який реалізовується за підтримки Німецького федерального фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє" в рамках програми фонду «Місце зустрічі:діалог».

 

Наверх ↑