Лубенська лікарня отримала від СТОВ «Мусіївське» агропромхолдингу «Астарта-Київ» апарат штучної вентиляції легень

Версія для друкуВерсія для друку

Лубенська лікарня отримала від СТОВ «Мусіївське» агропромхолдингу «Астарта-Київ» апарат штучної вентиляції легень Сучасний багатофункціональний апарат ШВЛ «BLIZAR» вітчизняного виробництва у перспективі врятує багато життів. На сьогодні він вже встановлений у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії КУ «Лубенська лікарня інтенсивного лікування» та під’єднаний до кисню.

 4 червня керівництво міста та району – голова райдержадміністрації Олександр Циганенко та міський голова Лубен Олександр Грицаєнко зустрілися з директором СТОВ «Мусіївське» агропромхолдингу «Астарта-Київ» Наталією Гомон, головним лікарем міської лікарні Сергієм Наталенком  та завідувачем анестезіології та інтенсивної терапії лікарні Олександром Ткаченком для офіційного вручення медичного обладнання.

Сільськогосподарське підприємство позиціонує себе як соціально відповідальна компанія. Подібних апаратів придбано 15. Вартість одного – пів мільйона гривень. Їх  передали у медичні заклади Полтавщини, які розміщені на територіях господарювання  підприємства, - розповіла Наталія Гомон, директор СТОВ «Мусіївське» агропромхолдингу «Астарта-Київ».

За словами головного лікаря Сергія Наталенка, представники агромпромхолдінгу самі звернулися з пропозицією передати лікарні апарат ШВЛ. До того ж, вони постійно були на зв’язку і цікавилися потребами медичної установи.

Підприємство обробляє 5 тис.га землі на території Лубенського району. За час карантину від цієї компанії вже надходила допомога у вигляді засобів індивідуального захисту. «Це насправді цінний і щедрий подарунок, який врятує багато життів. Карантин з часом закінчиться, але потреба у якісному медичному обладнанні у лікарні є. Радий, що багато меценатів об’єдналися  для підтримки лікарняних закладів. На сьогодні міська лікарня отримала 3,5 мільйони благодійної допомоги», - наголосив голова райдержадміністрації Олександр Циганенко.

З огляду на те, у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії не було пацієнтів відвідувачам дозволили оглянути медичне обладнання. Про його можливості розповів Олександр Ткаченко. Подібних апаратів так званого високого класу у відділенні 5.

Наверх ↑