Лубенська районна бібліотека увійшла у перелік відібраних бібліотек для поповнення книжкових фондів

Версія для друкуВерсія для друку

Лубенська районна бібліотека увійшла у перелік відібраних бібліотек для поповнення книжкових фондів Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, а саме 25 вересня, відбувся урочистий захід, на якому вшанували працівників Централізованої бібліотечної системи.

Як завжди атмосферний захід, творчий підхід, дружнє невимушене спілкування, неймовірна кількість акцій, запланованих на сьогодні і на найближчі кілька днів, – так проходять святкові та власне і будні дні бібліотек.

Певно, людина  по-справжньому щаслива лише тоді, коли знаходить своє покликання, коли має змогу розкрити і повністю реалізувати свій потенціал. Це визначення якнайбільше характеризує кожного працівника районної та сільських бібліотек району. Активні, креативні, небайдужі, сучасні, талановиті – це все про них, берегинь лубенських бібліотек, які не втомлюються захоплювати читачів оригінальними ідеями, організовують цікаві заходи, вправляються у найрізноманітніших техніках мистецтва і виготовляють власноруч справжні шедеври, беруть участь у конкурсах і проєктах. Так, у цьому році за найкращу популяризацію книг районна бібліотека, за рішенням Українського інституту книги, увійшла у перелік відібраних бібліотек для поповнення книжкового фонду.

Звісно, карантинні обмеження внесли свої корективи у роботу бібліотек, змінилися форми роботи, але при тому працівники знаходять можливість працювати не менш ефективно і в цих нових реаліях. Про це на початку заходу говорила директор ЦБС Валентина Сьомак, дякуючи своїм колегам за вірність бібліотекам та читачам.

Могутню команду лубенських бібліотекарів привітала начальник відділу культури, молоді і спорту райдержадміністрації Людмила Пазенко, як завжди захоплюючись їхньою згуртованістю і неймовірним оптимізмом, який завжди виручає у складні часи. Бібліотекам не раз доводилося стикатися з реорганізацією, зміною системи фінансування тощо. Однак, всі виклики долі вони переживають достойно, не втрачаючи свого головного покликання. Завдячуючи спільному баченню районного керівництва, сільських рад жодна із сільських бібліотек-філій не була закрита.

З найкращими словами вітань до присутніх звернулися виконувач обов’язки голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко та голова районної ради Григорій Угляниця.

Сергій Миколайович вручив квіти очільниці районної бібліотеки Валентині Сьомак та побажав бібліотекарям задоволення від професії і радості від усвідомлення тієї користі, яку вона приносить людям.

Бібліотечні заклади завжди працюють у творчому тандемі з усіма закладами культури. Напередодні свята своїх колег привітали учасники вокального тріо «Світанок» Калайдинцівського СБК.

 

Наверх ↑