Лубенських медиків привітали з професійним святом

Версія для друкуВерсія для друку

Лубенських медиків привітали з професійним святом Напередодні Дня медичного працівника, а саме 18 червня, відбулася урочиста зустріч голови райдержадміністрації Олександра Циганенка та голови районної ради Григорія Угляниці з працівниками закладів охорони здоров’я.

Враховуючи карантинні обмеження, цьогорічне свято видалося надзвичайно скромним, за участю виключно голів ради та адміністрації, заступника голови райдержадміністрації Сергія Сіряченка, нагороджених та керівників закладів, зокрема головного лікаря КУ «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф № 3» Юрія Палиги, начальника КП «Лубенський обласний госпіталь для ветеранів війни Полтавської обласної ради» Олександра Бондаренка, головного лікаря КП «Полтавська обласна психіатрична лікарня №2 «Снітино», депутата обласної ради Лариси Сухопар, в.о. головного лікаря КНП «Лубенський районний центр ПМСД» Вадима Шупейка, заступника головного лікаря КП «Лубенська лікарня інтенсивного лікування» Павла Корнієнка. 

Однак, оминути увагою саме це свято не мали права, адже саме завдяки медикам ми достойно протистоїмо новій інфекції, саме вони щохвилини рятують чиєсь життя і повертають здоров’я. Як чітко підмітила ведуча заходу, начальник відділу культури, молоді та спорту райдержадміністрації Людмила Пазенко, День медика – чи не єдине свято, до якого причетні всі, адже від самого народження і протягом життя всі ми потребуємо допомоги і консультації медпрацівника, саме їм вручаємо найдорогоцінніше – своє здоров’я.

З найкращими словами вітань і захоплення до присутніх звернулися голова райдержадміністрації Олександр Циганенко та голова районної ради Григорій Угляниця. За словами Олександра Миколайовича, особливу цінність медичних працівників та важливість роботи медика багато хто усвідомив лише зараз, коли країна опинилася перед загрозою розповсюдження нової вірусної інфекції. Саме медики прийняли на свої плечі важкий тягар відповідальності та роботи в нових умовах і саме їм доводиться крок за кроком впроваджувати реформу галузі.

Свою вдячність керівники району висловили, вручаючи численні грамоти, серед них: Полтавської облдержадміністрації, якими відзначили Ларису Сухопар, а також працівників обласного госпіталю Любов Падалку, Наталію Корж, Ольгу Марченко та начальника установи Олександра Бондаренка, та грамоти районної ради та райдержадміністрації.

Під час урочистого заходу відзначили 20-річний ювілей спеціалізованого неврологічного відділення для осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС КП «Лубенський обласний госпіталь для ветеранів війни Полтавської обласної ради». Про непростий шлях його відкриття та осіб, причетних до цього, говорив голова районної організації ветеранів та інвалідів Лубенського району «Союз Чорнобиль України» Микола Чудак.

Святкову концертну програму для присутніх підготували улюблені  артисти: учасники циркової студії «Маска», учасники східного танцю «Аміра», Любов та Андрій Соколики, тріо «Світанок» у складі Валентини Іщенко, Миколи Ужакіна, Олени Мацак, Алла Самозвон, Юрій Задорожній. Спеціальним подарунком для медиків став виступ колеги – начальника обласного госпіталю Олександра Бондаренка.

Наверх ↑