ЛУБЕНСЬКИЙ ГОСПІТАЛЬ ПРОТЯГОМ 2020 РОКУ ПРАЦЮВАТИМЕ БЕЗ СУТТЄВИХ ЗМІН

Версія для друкуВерсія для друку

ЛУБЕНСЬКИЙ ГОСПІТАЛЬ ПРОТЯГОМ 2020 РОКУ ПРАЦЮВАТИМЕ БЕЗ СУТТЄВИХ ЗМІН 20 лютого за участю виконувача обов’язків голови райдержадміністрації Сергія Сіряченка та начальника КП «Лубенський обласний госпіталь для ветеранів війни Полтавської обласної ради» Олександра Бондаренка відбулася зустріч з представниками громадських організацій з питання подальшої роботи медичної установи в умовах реформування галузі охорони здоров’я. Від громадських організацій участь у нараді брали голова ради Лубенської районної ветеранської організації Василь Силка, голова міської організації «Чорнобильці Лубенщини» Василь Піцура, голова районної Спілки ветеранів АТО Леонід Шабля, заступник голови Лубенського міжрайонного об’єднання ветеранів АТО Віктор Сивуха.

Протягом кількох місяців громадські активісти Лубенщини на різних рівнях порушують питання необхідності збереження госпіталю, адже зі зміною порядку фінансування вже з 1 квітня нинішнього року постає питання його подальшої долі. Проведення чергового етапу медичної реформи передбачає переведення цих установ на часткове самозабезпечення.

Госпіталь є обласним міжрайонним закладом для стаціонарного лікування інвалідів війни, учасників війни, учасників бойових дій, дітей війни з числа інвалідів, осіб, прирівняних по пільгах, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Полтавської області. Лише на Лубенщині – це понад 20 тисяч ветеранів Другої світової війни та дітей війни, понад 3 тисячі чорнобильців, близько тисячі воїнів-інтернаціоналістів, а також учасники АТО/ООС. Всі ці люди потребують постійної кваліфікованої медичної допомоги та психосоціальної реабілітації, яку успішно надає лубенський госпіталь.

Лубенський госпіталь один з трьох подібних закладів області. Однак Лубенщина територіально віддалена від обласного центру, що створює певні труднощі для отримання медичної допомоги, а надто для пільгових категорій населення, зважаючи на їхній вік та стан здоров’я. Тому на сьогодні вкрай важливо зберегти госпіталь.

Учасники зустрічі обговорили усі важливі питання, висловили власне бачення роботи медичної установи. Зі свого боку Олександр Бондаренко, начальник закладу, розповів про всі зміни, які чекають медичну установу, а також повідомив про результат своєї зустрічі з керівництвом Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації. На сьогодні у Департаменті обіцяють у разі потреби виділити додаткові кошти у 2020 році для роботи госпіталю у звичному режимі. Попередні розрахунки вже зроблено і необхідні кошти передбачені в обласному бюджеті.

Наголошено на важливих питаннях оформлення путівок для лікування у госпіталі. За словами Олександра Михайловича, пацієнту передовсім потрібно звернутися до сімейного лікаря, пройти первинне обстеження і з його результатами та направленням вже звертатися в госпіталь. Це дає змогу уникнути повторного первинного обстеження пацієнта.

Наверх ↑