ЛУБЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ’Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ (ДИРЕКТОР ІРИНА ХАРЧЕНКО) ІНФОРМУЄ БАТЬКІВ ЩОДО НЕПРИПУСТИМОСТІ ЗАЛИШЕННЯ МАЛОЛІТНІХ ДІТЕЙ САМИХ БЕЗ НАГЛЯДУ

Версія для друкуВерсія для друку

ЛУБЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ’Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ (ДИРЕКТОР ІРИНА ХАРЧЕНКО) ІНФОРМУЄ БАТЬКІВ ЩОДО НЕПРИПУСТИМОСТІ ЗАЛИШЕННЯ МАЛОЛІТНІХ ДІТЕЙ САМИХ БЕЗ НАГЛЯДУ

На жаль, не всі батьки належним чином ставляться до своїх батьківських обов’язків та наражають дітей на небезпеку, залишаючи їх самих вдома. За останні роки в Україні збільшилась кількість нещасних випадків за участю дітей, яких батьки залишали одних на вулиці чи вдома. На даний момент це є суспільно важливою проблемою.

З метою недопущення трагічних наслідків та порушення прав дітей фахівець Лубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у взаємодії з головним спеціалістом служби у справах дітей райдержадміністрації  та інспектором ювенальної превенції місцевого  відділу поліції здійснили візити у родини, які проживають на території Калайдинцівської сільської ради.

В ході проведеної інформаційно-профілактичної роботи батькам було наголошено на тому, що відповідальність та виховання дітей покладена на обох батьків, незалежно від того проживають вони разом чи окремо, оскільки обов’язок здійснювати належне виховання та нагляд за малолітнім є рівним для обох з них, тому неналежне виховання дітей – це правопорушення, що  передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність. В свою чергу батьки зобов’язані піклуватися про стан здоров’я дитини, її  фізичний, духовний і моральний розвиток, а також поважати гідність  та враховувати думку дитини з будь яких питань.

 

 

Якщо вам відомі випадки ухилення батьків від виконання своїх батьківських обов’язків, звертайтесь до Лубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: м. Лубни, пл. ак. О. Бекетова, 19, к. 50. Контактний телефон: 74-803.

Наверх ↑