Лубенський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор Ірина Харченко) продовжує соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Версія для друкуВерсія для друку

Лубенський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор Ірина Харченко) продовжує соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

     Фахівцями Центру спільно з співробітником ювенальної превенції сектору превенції місцевого відділу поліції Катериною Сорокотягою та службою у справах дітей Лубенської райдержадміністрації було проведено спільний  виїзд по сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах та які потребують особливої уваги. Метою таких заходів є надання комплексу соціальних послуг, які допоможуть подолати сім’ям складні життєві обставини.

       Не кожна сім'я може впоратися з тими проблемами, із якими стикається у процесі свого розвитку та функціонування. Проблеми, що негативно впливають на життєдіяльність сім'ї і виконання сім'єю своїх основних функцій, передує пов'язані зі зростанням кількості неповних сімей та сімей, що опиняються в складних життєвих обставинах; не сформованістю в батьків позитивної моделі сім'ї; переважною спрямованістю батьків на матеріально-економічне забезпечення сім'ї. Незадовільні умови проживання, неадекватна і безвідповідальна поведінка батьків негативно впливають на здоров'я і розвиток дітей.

     З кожною з відвіданих сімей здійснюється соціальна  робота з питань належного виконання батьками їх обов’язків, проводяться профілактичні заходи щодо недопущення  жорстокого поводження з дітьми, попередження вчинення насильства в сім’ї,  подолання  негативних явищ в дитячому та молодіжному середовищі, пропаганда здорового способу життя  та  проведено бесіди з метою попередження і недопущення порушень чинного законодавства самими неповнолітніми та відносно них. Окрім цього співробітником поліції було складено адміністративні протоколи на батьків за порушення вимог ст. 184 ч. 2 та ч. 1 КУпАП (Невиконання батьками, або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

       Якщо Ви потрапили у складну життєву ситуацію, яку не можете подолати самостійно, або знаєте про людей, які перебувають у такому становищі, звертайтесь до   Лубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: м. Лубни, пл. академіка  Бекетова, 19, кабінет 50 або за тел. 74 – 803.

 

Наверх ↑