Лубенський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надає соціальні послуги для сімей, дітей та молоді, які опинилися в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги

Версія для друкуВерсія для друку

Лубенський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надає соціальні послуги для сімей, дітей та молоді, які опинилися в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги Останнім часом сучасні українські родини все частіше опиняються в складних життєвих обставинах.  Причин для цього більше, ніж достатньо: відсутність підтримки з боку рідних, події, які трапилися непередбачувано, безробіття, низьке матеріальне становище, незадовільні умови проживання, пияцтво тощо.

Подолати їх самостійно більшість сімей не в змозі, тому накопичуючись, як снігова куля, вони породжують все більше супутніх проблем. Найстрашніше, що від цього страждають діти, адже коли батьки занурюються в свої проблеми, або навпаки намагаються від них відгородитися, потреби дітей відходять на другий план.

Лубенський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор Ірина Харченко) надає соціальні послуги для сімей, дітей та молоді, які опинилися в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги», складними визначаються такі життєві обставини, що об'єктивно порушують нормальну життєдіяльність особи, наслідки яких вона не може подолати самостійно (інвалідність, часткова втрата рухової активності у зв'язку із станом здоров'я, самотність, сирітство, безпритульність, відсутність житла або роботи, насильство, зневажливе ставлення та негативні стосунки в сім'ї, малозабезпеченість, психологічний чи психічний розлад, стихійне лихо, катастрофа тощо). 

         Так, в січні 2020 року фахівці із соціальної роботи Центру спільно з інспектором ювенальної превенції Лубенського ВП обстежили сім’ї, що опинилися в складних життєвих обставинах. З сім’ями проведена профілактична робота  з питань відповідального батьківства, підвищення економічної грамотності та планування сімейного бюджету, захисту законних прав та інтересів дитини та попереджено про наслідки безвідповідального ставлення  до виконання своїх батьківських обов’язків.

         Біду краще попередити, ніж потім боротися з нею, тому якщо Ви потрапили у складну життєву ситуацію, яку не можете подолати самостійно, або знаєте про людей, які перебувають у такому становищі, звертайтесь до   Лубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: м. Лубни, пл. ак. О. Бекетова, 19, к. 50. Контактний телефон: 74-803.

 

Наверх ↑