«Маємо забезпечити повну готовність та проїзд доріг Полтавщини взимку», – Олег Синєгубов

Версія для друкуВерсія для друку

«Маємо забезпечити повну готовність та проїзд доріг Полтавщини взимку», – Олег Синєгубов

17 листопада на апаратній нараді у голови облдержадміністрації обговорили питання підготовки до експлуатаційного утримання автомобільних доріг області в осінньо-зимовий період 2020-2021 року.

Як поінформував начальник Служби автомобільних доріг у Полтавській області Іван Краповницький, для експлуатації автомобільних доріг загального користування державного значення передбачено заготовити майже 32 000 тонн фрикційних матеріалів та 6500 тонн технічної солі. Нині вже є майже 28 000 тонн піску, гранвідсів і 4940 тонн технічної солі. Це 86% та 76% від запланованого. До роботи взимку готові 160 дорожніх механізмів.

«Через сприятливі погодні умови більшість техніки на сьогодні задіяна на будівництві, ремонтах та експлуатаційному утриманні автодоріг загального користування державного значення в межах Полтавської області, але в разі погіршення погоди – виконуватиме роботи з зимового утримання», – сказав Іван Краповницький.

Для своєчасного реагування на зміну погодних умов та забезпечення проїзду на основних дорогах області (М-03 Київ – Харків – Довжанський, М-22 Полтава – Олександрія та Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка) з 12 листопада уведено нічне чергування механізованих бригад. 

Як повідомив директор державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан, запроваджено цілодобове чергування диспетчерської служби. Звертатися можна за телефоном 050-01-50-233. Визначено дороги та ділянки автошляхів місцевого значення, що підлягають першочерговому прибиранню та обробкою протиожеледними сумішами. 

«Це дороги, що поєднують районні центри, автобусні маршрути, спуски, підйоми та інші небезпечні ділянки. Заготовляємо 24 тисячі тонн протиожеледного матеріалу», – сказав Олексій Басан. 

12 субпідрядних організацій відповідатимуть за утримання місцевих доріг в осінньо-зимовий період. Підготовлено 182 одиниці техніки. Нині вже встановили 180 комплектів зимових знаків.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов наголосив, що всю інформацію, яка надійшла від підрядних організацій, що обслуговують дороги місцевого та державного значення, треба перевірити.

«Маємо забезпечити повну готовність та проїзд дорогами Полтавщини в  осінньо-зимовий період. Особливо це стосується ускладнення погодних умов. Звертаюся до керівників райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування чітко визначити ділянки доріг й підрядні організації, що їх обслуговують. Із будь-яких питань можете звертатися до мене особисто»,– сказав Олег Синєгубов.

Як зазначив заступник голови ОДА Євген Греков, у межах штабу подолання наслідків повинна відбуватися чітка координація між всіма підрозділами та службами.

«Прохання до всіх служб активізувати участь представників, щоб   комунікували не через диспетчерів, а з відповідальними особами, які володіють актуальною інформацією», – сказав Євген Греков.

 

 

Полтавська ОДА

Наверх ↑