«Методичний десант» центральної книгозбірні відновив свою роботу

Версія для друкуВерсія для друку

«Методичний десант» центральної книгозбірні відновив свою роботу

Запровадження загальнодержавного карантину внесло корективи у звичайний робочий ритм працівників центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика. Незважаючи ні на що, ми підтримували зв’язки з бібліотекарями району, намагалися налаштувати їх на роботу в онлайн режимі.

Нещодавнє послаблення карантину дозволило продовжити роботу з трансформації сільських бібліотек, розпочату в 2019 році. Бібліотечні заклади мають відповідати зростаючим вимогам сьогодення, бути  не книгосховищем, а справжнім інформаційним, культурним, дозвіллєвим центром комунікації мешканців територіальної громади. Щоб досягти поставлених цілей, необхідно здійснити декілька кроків і працівники структурних підрозділів центральної книгозбірні фахово допомагають сільським бібліотекарям у цій нелегкій справі.

«Методичний десант – 2020» районної бібліотеки здійснив виїзди  з метою методично-практичної допомоги до Ісковецької  СБФ. Цей бібліотечний заклад  розташований у зручному, затишному приміщенні, один з небагатьох у Лубенському районі, який добре оснащений технічно: 3 персональні комп’ютери, безкоштовна зона WI-FI, копіювально – розмножувальна  техніка;  проводиться активна соціокультурна робота.  На даному етапі розпочато  роботу з організації бібліотечного простору. Адже зручне його зонування повинно сприяти навчанню, дозвіллю, гуртковій роботі дітей та підлітків, молоді та користувачів старшого покоління. Здійснено оптимізацію книжкового фонду, розставлено документні ресурси згідно з класифікації УДК, оформлено книжково-ілюстративні виставки та тематичні полички. Тож маємо надію, що оновлення Ісковецької  бібліотеки-філії якісно вплине на роботу закладу, підвищить рейтинг її популярності в громаді. Та попереду ще не один виїзд, аби втілити задумане…

Наверх ↑