Ми працюємо і молимося, щоб захоплені РФ українські моряки повернулися додому скоріше – Президент

Версія для друкуВерсія для друку
Ми працюємо і молимося, щоб захоплені РФ українські моряки повернулися додому скоріше – Президент Президент Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу ICTV наголосив, що українська влада робить все можливе для звільнення захоплених Росією українських моряків.

Глава держави висловив сподівання, що його слова підтримки почують чи передадуть полоненим українцям. «Дорогі наші герої, весь народ України, включно з Президентом країни, Верховним Головнокомандувачем з вами. Не відбувається жодної міжнародної зустрічі на найвищому рівні, де би питання звільнення українських моряків, кораблів і деокупації Керченської протоки і Азовського моря не було би піднято мною, за моїм дорученням Міністром закордонних справ або нашими партнерами по НАТО», - відповів Глава держави на питання які шанси витягнути з російського полону українських моряків, які ув’язненні вже 100 днів в РФ.

Він нагадав, що був запроваджений так званий азовський пакет санкцій і дуже жорсткі вимоги всього світу, щоб повернути українців на Батьківщину. «Ми пишаємось вашою поведінкою, ми пишаємось, що ви чітко тримаєтесь лінії, що жоден російський суд не має жодної юрисдикції над вашою справою, ви – військовополонені», - наголосив Петро Порошенко.

«На жаль, я не чекаю позитивних новин до президентських виборів. Путін чітко наголосив, що він не буде робити жодного кроку», - сказав Президент. Водночас він наголосив, що робота для звільнення українців триває. «Ми чекаємо вашого повернення додому. Дуже чекаємо. І не просто працюємо, а ще і молимося, щоб це сталося скоріше», - наголосив Глава держави.

Президент також передав слова підтримки родинам захоплених українських моряків. «Ви справжні молодці, ви – справжні герої, ви – справжні українці. Тримайтеся. Ми з вами», - сказав Петро Порошенко.

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України

 

 

Наверх ↑