Мовознавчий марафон у бібліотеці

Версія для друкуВерсія для друку

Мовознавчий марафон у бібліотеці

До Дня української мови та писемності з 2-го по 9-те листопада Лубенська центральна районна бібліотека імені Володимира Малика ініціювала проведення тижневого мовознавчого марафону «Звучи, рідна мово!»

У рамках святкування бібліотекарі розповідали юним читачам про історію свята, влаштовували мовознавчі ігри. «Мова українська – мова материнська»» під такою назвою був створений маленькими користувачами колаж, в читальній залі бібліотеки оформлена книжкова викладка «Барви українського слова».

Бібліотечний колектив долучився до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

З нагоди свята у сквері імені Тараса Григоровича Шевченка працівниками бібліотеки Ніною Бородавкою та Ларисою Гончарук був влаштований урок рідної мови для учнів 6-А та 6-Б класів ЗОШ №3.

Під час заходу присутні пригадали історію виникнення свята, дізналися багато цікавих фактів про українську мову. Учні брали участь у конкурсах на звання кращого знавця рідної мови:  дружно відповідали на запитання вікторини, пояснювали значення фразеологізмів, доповнювали прислів’я, віршували. Найактивніші учасники заходу отримали від бібліотеки заохочувальні призи. Бібліотекарі разом з вчителями закликали дітей оберігати, плекати та звеличувати українську мову.

  

Наверх ↑