НА ЛУБЕНЩИНІ ОБГОВОРИЛИ АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ РОЗВИТКУ ПРАВОВОЇ СПРОМОЖНОСТІ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД ПОЛТАВЩИНИ

Версія для друкуВерсія для друку

НА ЛУБЕНЩИНІ ОБГОВОРИЛИ АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ РОЗВИТКУ ПРАВОВОЇ СПРОМОЖНОСТІ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД ПОЛТАВЩИНИ 12 березня з ініціативи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, за підтримки обласної та районної влади відбулося засідання круглого столу на тему: «Актуальні питання розвитку».

Даний виїзний семінар проведений з метою роз’яснення актуальних питань підвищення юридичної обізнаності громадян та посилення правової спроможності територіальних громад.

З вітальним словом до учасників семінару звернулися очільники місцевої влади –голова Лубенської районної державної адміністрації Олександр Циганенко, голова Лубенської районної ради Григорій Угляниця та директор юридичного департаменту Полтавської обласної державної адміністрації Сергій Фесенко.

Про те як проводиться децентралізація на Полтавщині, досвід, успіхи та напрями її реалізації розповів радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Полтавського регіонального офісу програми «U-Lead with Europe», доктор юридичних наук, доцент, Володимир Божко.

Не минули увагою організатори заходу і такі важливі, соціально значущі теми, як реформування земельного сектору, напрями і форми протидії рейдерству в аграрній сфері, правові засади захисту земель. Про це під час свого виступу говорила заступниця начальника - начальник Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області, Алла Косик.

Під час семінару говорили і про пенсійну реформу, її суть та механізми реалізації, порушили питання правових засад соцыального захисту громадян.

       Також до проведення даного заходу долучилася Громадська радниця Лубенської громади Галина Мощіль, вона розповіла про напрями своєї співпраці із системою безоплатної правової допомоги в Лубенському районі.

   Враховуючи важливість питань, які висвітлювалися на семінарі, учасники заходу активно ставили питання спікерам та мали змогу отримати на них фахову відповідь від представників державних інституцій.

 

Наверх ↑