НА ЛУБЕНЩИНІ ПЛАНУЮТЬ ВСТАНОВИТИ ПОГРУДДЯ ПАВЛУ РАКУ

Версія для друкуВерсія для друку

НА ЛУБЕНЩИНІ ПЛАНУЮТЬ ВСТАНОВИТИ ПОГРУДДЯ ПАВЛУ РАКУ Про це голова райдержадміністрації Олександр Циганенко говорив із сільським головою Духівської сільської ради Валентиною Даладою. Враховуючи ряд ювілейних дат, які припадають саме на 2020 рік, передовсім 110 років з дня народження Героя Радянського Союзу Павла Рака та 75 років закінчення ІІ Світової війни, пам’ятний знак доречно встановити саме у цьому році напередодні чергової річниці визволення Лубенщини від нацистських загарбників. Павло Рак народився у селі Карпилівка. Його іменем названа одна з вулиць, на приміщенні сільського клубу розміщено меморіальну дошку, а незабаром, маємо надію, у центрі села буде споруджено пам’ятник героїчному земляку.

Павло Рак загинув у 33 роки, похований у місті Борисов Мінської області. Павло Миколайович, будучи командиром танкового екіпажу, зі своїми товаришами протягом 16 годин вели нерівний бій з фашистами за визволення міста Борисов. У цьому бою весь екіпаж загинув.

За виявлений героїзм та мужність 24 березня 1945 року Павлу Раку та членам його екіпажу посмертно присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

 

Наверх ↑