НА ЛУБЕНЩИНІ СТОВІДСОТКОВО ОНОВЛЕНО АВТОПАРК ШВИДКИХ

Версія для друкуВерсія для друку

НА ЛУБЕНЩИНІ СТОВІДСОТКОВО ОНОВЛЕНО АВТОПАРК ШВИДКИХ 24 нових автомобілі швидкої допомоги Peugeot та Citroen, оснащені відповідно до сучасних європейських стандартів, надійшли до округу № 3 екстренної медичної допомоги та медицини катастроф із центром у Лубнах. Округ обслуговує 7 навколишніх районів, відповідно 12 автомобілів передано на місця, решта залишилася у Лубнах. Це дало змогу повністю оновити автопарк швидких найсучаснішими машинами. 7 автомобілів – повоноприводні, що дозволяє працювати ефективно та оперативно, враховуючи особливості регіону, розповів головний лікар КУ «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф № 3» Юрій Палига під час зустрічі з головою райдержадміністрації Олександром Циганенком 27 травня.

Автомобілі надійшли завдяки участі Полтавщини у пілотному проєкті та придбані шляхом співфінансування з державного бюджету та обласного бюджету. "Автомобілі оснащенні обладнанням для спостереження, киснем, що є надзвичайно важливо. Всі авто мають апарати штучної вентиляції легень; вони зручні як для пацієнта, так і для персоналу», - наголосив Юрій Палига.

Олександр Циганенко разом з Юрієм Палигою та начальником транспортної служби округу № 3 Олександром Буцем оглянули нові карети швидкої допомоги, обговорили проблемні питання, зупинилися на умовах роботи  після проведеного реформування. Голова райдержадміністрації Олександр Циганенко відзначив, що оновлення автопарку сучасною технікою дасть змогу надавати екстрену допомогу на найвищому рівні.

Округу № 3 також передана спеціальна капсула для транспортування хворих з COVID-19.

Водночас звернена особлива увага на культуру водіїв і пішоходів, які не завжди забезпечують безперешкодний проїзд швидким. Якщо спеціалізований транспорт виїжджає на виклик – він поспішає на допомогу, рятувати чиєсь життя і нічого важливішого у цей момент не може бути.

Тому керівництво райдержадміністрації та округу № 3 наполегливо звертається до кожного громадянина, до органів місцевого самоврядування з проханням забезпечити безперешкодний проїзд каретам швидкої допомоги вулицями населених пунктів, для цього викосивши узбіччя, вирубавши чагарники, обрізавши гілки дерев.

Наверх ↑