На Лубенщині відзначили 75-у річницю закінчення Другої світової війни

Версія для друкуВерсія для друку

На Лубенщині відзначили 75-у річницю закінчення Другої світової війни 2 вересня виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко та керівник апарату райдержадміністрації Олена Пірова поклали квіти до вічного вогню на площі Слави у місті Лубни з нагоди 75-ї річниці закінчення Другої світової війни.

З перших днів війни українські землі опинилися в епіцентрі проведення бойових дій, кожен куточок нашої держави, немов мовчазний свідок подій минувшини, може багато розповісти про одну з найжорстокіших воєн в історії людства.

За підрахунками Інституту історії України НАН, прямі людські втрати України у Другій світовій війні становлять 8-10 млн. Український вимір Другої світової війни не обмежується участю у війні на боці СРСР. Сотні тисяч українців в лавах підпілля ОУН та Української повстанської армії були залучені до спротиву нацистським окупантам, етнічні українці брали участь у воєнних діях в складі інших армій учасників антигітлерівської коаліції – американської, канадської та інших.  

Лубенщина втратила третину свого населення, у військових з’єднаннях, партизанських загонах та підпіллі – 8500 наших захисників.

Вічна їм пам’ять!

Наверх ↑