НА НАРАДІ ІЗ СІЛЬСЬКИМИ ГОЛОВАМИ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ПІДВЕЗЕННЯ МЕДПРАЦІВНИКІВ

Версія для друкуВерсія для друку

НА НАРАДІ ІЗ СІЛЬСЬКИМИ ГОЛОВАМИ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ПІДВЕЗЕННЯ МЕДПРАЦІВНИКІВ 24 березня голова райдержадміністрації Олександр Циганенко ініціював нараду за участю сільських голів з питань організації заходів з недопущення виникнення та розповсюдження на території району гострої респіраторної інфекції, спричиненої коронавірусом COVID-19.

Розпочинаючи засідання, Олександр Циганенко наголосив на особистій відповідальності кожного посадовця за неналежне виконання карантинних заходів. На сьогодні серед питань особливої ваги – самоізоляція громадян, які повернулися з-за кордону, та організація підвезення медпрацівників із населених пунктів району, які працюють у міській лікарні. За словами голови райдержадміністрації, потрібно знайти комунікацію між сільськими головами, депутатами сільських рад, соціальними і медичними працівниками для відслідковування односельців, які повернулися з поїздок. Усі вони повинні бути на самоізоляції вдома і зовсім недопустимим  є їх вільне пересування. Завдяки  відповідальності кожного можна вирішити багато питань, висловив переконання Олександр Циганенко.

На самоізоляції нині перебуває 28 мешканців району. Таку цифру озвучив в.о. головного лікаря КНП «Лубенський районний центр ПМСД» Вадим Шупейко, зазначивши що є проблеми, пов’язані з порушенням режиму самоізоляції, і саме тут потрібна допомога від сільських голів. Водночас Вадим Шупейко подякував керівникам органів місцевого самоврядування за виділення коштів для медичних закладів району. Ці кошти найближчим часом будуть використані для придбання засобів індивідуального захисту для медпрацівників.

Найнеобхіднішими засобами захисту, дезінфікуючими препаратами на перший час забезпечена і Лубенська лікарня інтенсивного лікування, повідомив головний лікар Сергій Наталенко, хоча установа вкрай потребує додаткового обладнання. Ще одна проблема, яка стоїть вкрай гостро, - підвезення медпрацівників сільських населених пунктів. У цьому напрямку є відпрацьовані механізми, що дадуть змогу вирішити питання у стислі терміни.

З важливою інформацією до сільських голів звернулися перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко та завідувач сектору з питань оборонно-мобілізаційної та режимно-секретної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Микола Чудак.

ВАЖЛИВІ ТЕЛЕФОНИ

Приймальне відділення Лубенської лікарні інтенсивного лікування – 099-453-14-35.

Телефон для повідомлення про осіб, які приїхали на територію району з-за кордону – 096-423-85-20.

Наверх ↑