Навесні з області необхідно призвати на строкову військову службу на 213 осіб більше, ніж торік

Версія для друкуВерсія для друку

Навесні з області необхідно призвати на строкову військову службу на 213 осіб більше, ніж торік

На Полтавщині розпочалася підготовка до весняного призову громадян на строкову військову службу. Порівняно з минулим роком, за Указом Президента України, кількість призовників цього року має збільшитися на 25 %. Про це повідомив обласний військовий комісар Дмитро Губський на нараді у голови Полтавської облдержадміністрації.

«Нині районним і міським військовим комісаріатам визначено мінімальну кількість призовників, яких до початку відправок 1 квітня потрібно зарахувати до складу команд поповнення в кількості 875 осіб, що на 213 осіб більше, ніж торік», – повідомив військовий комісар Полтавського обласного військового комісаріату, полковник Дмитро Губський.

Частково збільшити кількість призовників, за словами комісара, можна за рахунок новацій призовної кампанії. Указом Президента передбачено призов осіб, які досягли 18 років. Міністерство оборони України надіслано рекомендації головам призовних комісій щодо розгляду питання надання відстрочки непридатним за станом здоров’я громадянам України 18-19 років. У разі бажання громадян зазначеної категорії проходити строкову військову службу – здійснювати призов у встановленому порядку (за їхньою письмовою згодою).

Дмитро Губський також розповів про складнощі весняного призову, який співпадає з проведенням чергового етапу медичної реформи. Через реорганізацію закладів охорони здоров’я виникають збої у проведенні медичних комісій. Відповідно до рапортів військових комісарів залишається не вирішеним питання подальшого проходження медкомісій призовниками в Полтавському, Семенівському, Кобеляцькому районах. У всіх інших районах і містах області питання проведення медичних комісій вирішено на місцевому рівні.

Також на апаратній нараді обговорили підсумки призову полтавців у 2019 році. Призову на строкову військову службу з області підлягало понад 14 тисяч осіб, із яких за квітень-червень призвано 662, за жовтень-грудень – 606 людей.

«Минулого року Полтавська область виконала планове завдання на 100 відсотків, – розповів Дмитро Губський. – Але були й ухилення від армії. Усього за 2019 рік за ухиляння притягнуто до адміністративної відповідальності 1233 особи, до кримінальної – 21 людину. На всіх призовників, які не з’явились до військового комісаріату восени 2019 року, передано списки до органів Національної поліції».

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов за допомогою скайп-зв’язку звернувся до голів Машівської, Оржицької, Шишацької та Котелевської райдержадміністрацій, які минулого року найменше відправили призовників до армії, щоб вони пояснили причини відставання та вжили заходи, щоб покращити набір до строкової військової служби у 2020 році.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

Наверх ↑