Не бути байдужим до потреб літніх людей

Версія для друкуВерсія для друку

Не бути байдужим до потреб літніх людей

04 вересня 2018 року волонтери Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» спільно з працівниками територіального центру соціального обслуговування Лубенської райдержадміністрації здійснили соціальні візити до особливої категорії осіб – тих, хто пережив страждання Другої Світової війни та став жертвою тоталітарних режимів. Фахівці центру  спільно із  психологом проекту зустрілись з підопічними відділення соціальної допомоги вдома для надання допомоги  психологічного та соціально-економічного характеру. Під час зустрічей було проведено бесіди щодо потреб та забезпечення належних умов догляду за особами похилого віку.

Нажаль, категорія жертв націонал – соціалізму стає все більш малочисельною, тому люди часто відчувають себе забутими і невідомими. Цього разу відвідали та надали посильну допомогу у придбанні санітарно – гігієнічних засобів мешканцям села Єнківці Павленко Ганні Іллівні, Мисник Катерині Устимівні, Пономаренко Надії Миколаївні, Пономаренко Марії Денисівні, Демочко Ганні Сергіївні.

Чимало було почуто під час зустрічей історій життя підопічних, їх життєвий досвід, що вони пережили. Таким чином, подібні заходи не тільки несуть побутову допомогу, а і надають можливість спілкуватись, щоб майбутнє покоління не було байдужим до проблем літніх людей. Соціальні візити було здійснено в рамках проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму» за підтримки Німецького федерального фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє.» в рамках програми «Місце зустрічі: діалог».

Наверх ↑