«НЕ ПРО ОСОБЛИВІ ПОТРЕБИ І ТОЧНО НЕ ПРО ОБМЕЖЕНІ МОЖЛИВОСТІ»: НА ЛУБЕНЩИНІ ПРОЙШОВ ФЕСТИВАЛЬ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ «СУЗІР’Я МРІЙ»

Версія для друкуВерсія для друку

«НЕ ПРО ОСОБЛИВІ ПОТРЕБИ І ТОЧНО НЕ ПРО ОБМЕЖЕНІ МОЖЛИВОСТІ»: НА ЛУБЕНЩИНІ ПРОЙШОВ ФЕСТИВАЛЬ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ «СУЗІР’Я МРІЙ» Їм притаманне особливе відчуття світу – тонке і яскраве, котре більшість пересічних людей не помічає, а нерідко втрачає у вирі буденних проблем і часто несуттєвих речей.

Вкотре Лубенщина зустріла обдарованих, непересічних, відкритих, щирих і неймовірно талановитих людей з різних куточків Полтавщини та вже втретє – з Енергодару. Відкритий регіональний фестиваль «Сузір’я мрій» та водночас відбірковий етап Всеукраїнського фестивалю «Барви життя» відбувся сьогодні, 30 жовтня, у районному будинку культури. Тут панувала її величність творчість у найрізноманітніших проявах: авторське пісенне і віршоване мистецтво, хореографічні, циркові і театральні постановки, гумор, гра на музичних інструментах, виставка вишивок, малюнків та поробок.

Захід традиційно відкрили голова Полтавського обласного осередку ВОІ «Союз організацій інвалідів України» Сергій Чумак, голова Лубенського районного осередку Тетяна Погоріла, голова міської громадської організації «Лубни. Безмежність» Вікторія Широконос, котрі дякували за підтримку органам влади і спонсорам, раділи тому, що фестиваль продовжується з року в рік і вже виходить на міжнародний рівень.

Зі святом учасників фестивалю привітав перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, котрий був захоплений неймовірною атмосферою, яка панувала у залі. Багаторічну співпрацю районної влади та громадської організації інвалідів відзначено грамотою, якою Сергій Миколайович нагородив очільницю районного осередку Тетяну Погорілу. Щирі вітання на адресу організаторів та учасників фестивалю прозвучали від представника міського територіального центру соціального обслуговування Людмили Полюлях, директора центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Енергодар Тетяни Сидорик і фахівця центру Інни Ушкой.

Тим часом на сцені панувала неабияка енергетика, атмосфера непідробної щирості і бажання ділитися з оточуючими щедрістю свого таланту. Учасники фестивалю залюбки щороку з’їжджаються в Лубни, аби побачитися і поспілкуватися, відчути себе повноцінними членами суспільства. «Цей фестиваль дає нам таку можливість, - ділиться думками мама дитини-інваліда Тетяна Шолудько, - нам теж хочеться бути, бути щасливими і потрібними».

Наверх ↑