«ОДНА ГРОМАДА ЗІТРЕ КОРДОНИ І РЕГІОН СТАНЕ ПРИВАБЛИВІШИМ ДЛЯ ІНВЕСТОРІВ», - ГОЛОВА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДР ЦИГАНЕНКО

Версія для друкуВерсія для друку

«ОДНА ГРОМАДА ЗІТРЕ КОРДОНИ І РЕГІОН СТАНЕ ПРИВАБЛИВІШИМ ДЛЯ ІНВЕСТОРІВ», - ГОЛОВА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДР ЦИГАНЕНКО 24 червня під головуванням Віктора Новікова відбулося засідання Громадської ради при райдержадміністрації, у роботі якої брали участь голова райдержадміністрації Олександр Циганенко та заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко.

На початку до присутніх звернувся очільник райдержадміністрації Олександр Циганенко із власним баченням співпраці з представниками громадськості та першочерговими завданнями на посаді голови адміністрації. Олександр Миколайович вважає Лубенщину перспективним інвестиційним і туристичним регіоном. А після остаточного формування громад та укрупнення районів привабливість для залучення інвестицій зросте в рази. Вже на сьогодні можна говорити про цілком реальні проєкти: будівництво елеватора у с. Вили та будівництво заводу з виготовлення біоетанолу в с. Новооріхівка, а це – надходження до місцевих бюджетів та створення нових робочих місць. За словами Олександра Миколайовича, він докладає особисті зусилля для залучення інвестицій та створення робочих місць. Голову адміністрації непокоїть питання утилізації сміття. Цілком реальним, на його думку, є будівництво сміттєпереробного заводу на території вже об’єднаного району. Хоча екологічне виховання населення, запровадження системи штрафів на законодавчому рівні, проведення тематичних виховних годин у навчальних закладах є надзвичайно важливим.

На території району успішно впроваджується проєкт президента України #ВеликеБудівництво, який передбачає реконструкцію приймального відділення міської лікарні, встановлення сучасного медичного обладнання, реконструкцію Засульської АЗПСМ, ремонт доріг та деяких закладів соціальної сфери. На це спрямовані кошти у сумі 46 млн.грн.

Про проведення ремонтних робіт на автошляхах району інформував заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, зупинившись детально на кожному з об’єктів. Вивчається питання щодо можливості встановлення вантажних воріт для врегулювання руху великовагової техніки місцевими дорогами. Виникало питання впорядкування узбіч, зокрема випилювання порослі. У цьому напрямку вже є певні зрушення, однак голова райдержадміністрації чекає пропозицій від громадськості.

Про вжиття заходів щодо недопущення виникнення та розповсюдження на території Лубенського району гострих респіраторних інфекцій, спричинених COVID-19 інформував Микола Чудак, завідувач сектору з питань оборонно-мобілізаційної та режимно-секретної роботи, цивільного захисту та взаємодії правоохоронними органами райдержадміністрації. Він наголосив на посиленні та чіткому дотриманні карантинних обмежень до 31 липня. У свою чергу Олександр Циганенко інформував про надану благодійну допомогу лікувальним закладам для боротьби з коронавірусною інфекцією та подякував усім до цього причетним.

 

Наверх ↑