Опікунів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, матерів багатодітних родин, активістів клубу «Надвечір’я» зібрали на традиційне свято

Версія для друкуВерсія для друку
Опікунів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, матерів багатодітних родин, активістів клубу «Надвечір’я» зібрали на традиційне свято Навіть зимові морози відступили перед теплом, що панувало на весняній зустрічі з людьми, що зігрівають своїми серцями душі маленьких українців, яких доля позбавила щастя мати рідних батьків.
На це свято, започатковане більше 20 років тому міськрайонною Спілкою жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України» та підтримане відділом культури і туризму райдержадміністрації та районними й міськими службами, які опікуються дітьми, 5 березня запросили тих, хто сповідує материнство й найважливішою місією свого життя вважає турботу про дітей. Впродовж кількагодинної святкової програми вітали передовсім опікунів міста та району, захоплюючись їхньою життєвою мудрістю та мужністю. Захід провела начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко, а участь у ньому взяли голова районної державної адміністрації Тетяна Качаненко, голова районної ради Григорій Угляниця, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Харченко, начальник служби у справах дітей міста Тетяна Башлій, помічники народного депутата Костянтина Іщейкіна Тетяна Сергієнко та Марія Бойко, депутати міської ради Наталія Сухонос та Наталія Омеляненко, директор Лубенської ЦБС Валентина Сьомак,  громадські активісти.
Про материнський подвиг і роль жінки натхненно говорила голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, вітаючи присутніх з наступаючим святом 8 Березня. Тривала й тісна співпраця єднає Спілку жінок-трудівниць «За майбутнє жінок України» з районним клубом «Надвечір’я», який очолює Валентина Сьомак. Тож її поздоровлення було як і завжди наповнене щирістю й теплотою до спілчанок. Ряди спілки постійно розширюються, поповнюються небайдужими активними жінками, такими як присутні у залі депутати міської ради Наталія Сухонос та Наталія Омеляненко. Представниця громадського об’єднання «Сула» Ганна Шматко виступила зі словами вдячності та вручила подарунки. Пісенні привітання на адресу жіноцтва прозвучали від Білохи Тетяни та її сина Діми, який від себе ще додав щирі привітання та розвеселив гуморескою.
У такій приємній дружній атмосфері, наповненій щирими вітаннями, зовсім непомітно минуло кілька годин. Концертну програму підготували артисти району: подружжя Звержинських, Катерина Кондратенко, Олександр Антоненко, Ніна Соломаха.
Загалом, незважаючи на ще не зовсім весняну погоду, свято вийшло сонячним, душевним та затишним, кожен отримав свою долю уваги, пошани, вдячності та захоплення. Хочеться, щоб на нашій благословенній землі було більше таких чуйних, відповідальних та сильних людей.
 
Наверх ↑