Осінь життя

Версія для друкуВерсія для друку

Осінь життя

В похилому віці прийнято підводити підсумки прожитому. Але життя не закінчилося, кожен день приносить все нові й нові враження. Похилі люди - це теж мешканці планети Земля, це повноправні громадяни своєї країни, своєї громади. Наше старше покоління - золотий фонд, скарбниця досвіду та знань, і, можливо, той скарб, що шукає і не може знайти Україна, щоб стати заможною та щасливою.

В останній час завдання гуманізації бібліотечного обслуговування стало надзвичайно важливим. Особливо, коли мова заходить про користування бібліотекою читачів особливої категорії - інвалідів та людей похилого віку.

Бібліотекар Клепачівської сільської бібліотеки Наталія Карпець милосердя й увагу до похилих людей виявляє не тільки під час проведення певних заходів, а й щодня. І хоча діють спеціальні служби й заклади, в обов’язки яких входить турбота про літніх людей, тепле слово і піклування оточуючих ніколи не є зайві. Бібліотека за допомогою своїх специфічних засобів та форм роботи може привернути загальну увагу до потреб та проблем людей похилого віку.

Головне надбання бібліотеки, звичайно ж, книги. Книга має унікальну здібність - вона лікує людські душі та тіла. Тому люди похилого віку і полюбляють книгу та є найактивнішими читачами бібліотеки: Це Григорій і Ніна Гриценко, Наталія  Панова тощо.

З приходом в бібліотеку комп’ютера ця категорія читачів не цурається і його. Бібліотекар розповідає, як можна оплатити комунальні послуги через особистий кабінет, придбати квиток на поїзд, одержати юридичну консультацію, тощо. Старше покоління радо навчається всьому новому.

 

Наверх ↑