Піклування про літніх людей

Версія для друкуВерсія для друку

Піклування про літніх людей Кожна людина дивиться та сприймає світ по-різному. Кожен має власне бачення подій, проблем, країни, міста, себе у цьому місті. Тому кожен може внести свій внесок, частинку себе у своє оточення.  Так, Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» разом з працівниками територіального центру соціального обслуговування Лубенської райдержадміністрації допомагають літнім жителям Лубенщини. І, зазвичай це не тільки посильна допомога у придбанні санітарно гігієнічних засобів чи товарів першої необхідності, а і підтримка теплою бесідою.

Тож, у прагненні допомогти людям похилого віку, 22 лютого 2018 року було здійснено відвідування осіб, які не можуть себе обслуговувати, або обслуговують частково. Відвідали літніх мешканців села Оріхівка та Новооріхівка Лубенського району. 

Чимало теплих слів  звучало від підопічних, які дякували за постійне піклування та турботу, яку вони отримують від соціальних працівників. Так, Даниленко Олександра Григорівна, 1927 року народження, має 40 років педагогічного стажу, ділиться спогадами про своє трудове життя та не забуває дякувати тим, хто зараз працює з людьми.

Завдання таких заходів - допомогти літнім людям  працею, добрим словом, своєю присутністю та простим слуханням.  Засоби для здійснення санітарно – гігієнічних засобів також отримали Кочубей Ганна Павлівна ( 1931 р.н.), Бабич Євгенія Онуфріївна ( 1940 р.н.), Панасенко Олександра Семенівна (1937 р.н), Даношко Євдокія Петрівна , (1931 рн.)

Відвідування відбулися в рамках проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», що реалізується за підтримки Німецького федерального фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє» в рамках програми фонду «Місце зустрічі: Діалог».  

Наверх ↑