«Полтавщина - лідер з реалізації медичної реформи», - голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко

Версія для друкуВерсія для друку

«Полтавщина - лідер з реалізації медичної реформи», - голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко Стан медичної галузі в області та перспективи реалізації реформи охорони здоров’я обговорили сьогодні, 12 жовтня, під час наради за участю голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка, народного депутата Костянтина Іщейкіна, заступника голови облдержадміністрації Олега Пругла, в.о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрія Курилка, голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко, міського голови Лубен Олександра Грицаєнка, головного лікаря ради Західного госпітального округу Михайла Винограда, керівників районів, головних лікарів районних лікарень, депутатів.

«Полтавська область – одна з лідерів з реалізації медичної реформи. У наступному році ми отримаємо додаткові кошти з державного бюджету для реалізації пілотного проекту. У цьому році багато зроблено по створенню первинної медичної ланки, почали будувати сільські амбулаторії нового зразка, для кожної районної лікарні завдяки участі у проекті Світового банку  придбано сучасне обладнання. Створення госпітальних округів – абсолютно нова філософія у реалізації медичної реформи», - наголосив Валерій Головко, розпочинаючи нараду при цьому наголосивши, що у 2019 році «слід зробити революцію в медицині».

На думку народного депутата Костянтина Іщейкіна, метою наради є розуміння ролі кожного в реалізації проекту, адже від кожного з нас дуже багато залежить. «Водночас всі кращі зрушення починаються з лубенського округу, а це приємно, але і відповідально», - сказав Костянтин Іщейкін.

Впродовж робочої зустрічі заслухали міського голову Лубен Олександра Грицаєнка, в.о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрія Курилка, головного лікаря ради Західного госпітального округу Михайла Винограда, а також питання та зауваження від присутніх.

Не минули увагою ряд проблемних питань, зокрема якості надання послуг, укомплектованості лікарями та їх фаховість, координації роботи на всіх рівнях тощо.

Наверх ↑