ПОВЕРНУТИ ВОВЧИЦЬКОМУ МУЗЕЮ ПОПЕРЕДНІЙ ВИГЛЯД

Версія для друкуВерсія для друку

ПОВЕРНУТИ ВОВЧИЦЬКОМУ МУЗЕЮ ПОПЕРЕДНІЙ ВИГЛЯД З такою метою відбулася робоча поїздка голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко та депутатів обласної ради Андрія Пісоцького, Лариси Сухопар, Василя Стасовського, Фахраддіна Мухтарова, заступника голови Громадської ради при райдержадміністрації Фелікса Банкова та в.о. головного лікаря КНП «Лубенський районний центр ПМСД» Вадима Шупейка у Вовчицьку сільську раду, під час якої вивчили проблеми закладів соціальної сфери.

Наприкінці минулого року завдяки сприянню депутата обласної ради Андрія Пісоцького з фонду розвитку територій області виділено 365 тис.грн. для  заміни вікон на енергозберігаючі у Вовчицькому районному краєзнавчому музеї імені І.І. Саєнка. На сьогодні роботи проведені, однак працівники закладу зіткнулися з рядом проблем, з якими ознайомила директор музею Юлія Шостак. «Ми розбирали експозиції так, щоб потім відновити попередній вигляд, нічого не втратити і не зіпсувати. Але є необхідність замінити та оновити покриття підлоги, зробити косметичний ремонт», - ділиться думками працівник музею Леонід Бондаренко.  Можливості виділення коштів обговорили під час зустрічі у музеї.

Натомість в опорному закладі «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей» існує необхідність заміни 135 вікон на енергозберігаючі. У потребах школи – ремонт спортивної зали для проведення змагань з техніки пішохідного туризму у закритих приміщеннях. До речі, за сприяння депутата обласної ради Андрія Пісоцького у минулому році придбано дві скельні ділянки, завдяки сприянню депутата обласної ради Лариси Сухопар встановлено вуличні тренажери з антивандальним покриттям, завдяки фінансовій підтримці депутата обласної ради Сергія Солов’я будуть придбані тренажери.

Особлива увага звернена на медичний заклад  - Вовчицьку АЗПСМ.  «Вовчик – за перспективним планом – центр громади, тому покращення матеріально-технічної бази закладів соціальної сфери, створення належних умов для працівників має бути у пріоритеті. Для медичного закладу вкрай потрібно придбати автоматичні аналізатори крові та сечі, замінити вікна та вхідну групу на енергозберігаючі та привести у відповідність опалення», - наголосила голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко.

Наверх ↑