ПРО ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЮ, ІНВЕСТИЦІЙНІ ПРОЄКТИ ТА ПРОБЛЕМИ ЗАКЛАДІВ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ: ГОЛОВА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДР ЦИГАНЕНКО ПОБУВАВ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ В РОМОДАНІВСЬКІЙ ОТГ

Версія для друкуВерсія для друку

ПРО ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЮ, ІНВЕСТИЦІЙНІ ПРОЄКТИ ТА ПРОБЛЕМИ ЗАКЛАДІВ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ: ГОЛОВА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДР ЦИГАНЕНКО ПОБУВАВ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ В РОМОДАНІВСЬКІЙ ОТГ 20 травня голова райдержадміністрації Олександр Циганенко відвідав Ромоданівську ОТГ та Новооріхівську сільську раду, яка увійшла до складу громади. Разом із селищним головою Олександром Верещакою та старостою Новооріхівського старостату Станіславом Ігнатенком вели мову про перспективи роботи навчальних та медичних закладів, створення позитивного інвестиційного клімату тощо.

Олександр Верещака вже третє скликання головує у Ромодані, його авторитет серед односельців – непохитний, що цілком зрозуміло, враховуючи позитивний оптимізм, який випромінює очільник громади, і здобутки, якими може похвалитися громада. «Центр громади – повинен бути центром», - говорить Олександр Олександрович, демонструючи відремонтовані власним коштом дороги. Хоча частину коштів місцевого бюджету на ремонт доріг обласного значення також передають на Агенство місцевих доріг у Полтавській області, що дає змогу утримувати дороги у належному стані і зупиняє їх руйнування. Проведені заходи і з благоустрою та ремонти у закладах соціальної сфери, які у відмінному стані: загальноосвітня школа, музична школа, дошкільний навчальний заклад, будинок культури, бібліотека. Зрозуміло ще є над чим працювати, втім відчувається неабиякий ентузіазм і самого голови, і працівників установ. Відтак, не кожне місто може похизуватися танцювальним класом, у якому постійно займається сто дітей, не кожне місто має музичну школу і переможців найрізноманітніших конкурсів. Протягом трьох років у центрі села будується сучасний спортивний зал, загальною вартістю 15 млн.грн. З бюджету сільської ради на будівельні потреби  виділено 6 млн. грн. Є погодження з ГУ НП у Полтавській області про відкриття у Ромодані шеріфської дільниці. Відповідно за кошти місцевого бюджету буде придбано автомобіль та проводиться ремонт приміщення, де працюватиме дільничний. Загалом на території селищної ради встановлено 21 камеру відеоспостереження. Працює сонячна електростанція, що поповнює бюджет селищної ради на 0,5 млн. грн. щороку за оренду землі. У найближчих перспективах – придбання сміттєзбірної машини шляхом сіпвфінансування з обласного бюджету та подрібнювача деревини. Так зараз живе Ромодан і селищний голова Олександр Верещака, який дбає про сьогодення, а думає на перспективу, при цьому знаходить спільну мову із усіма суб’єктами господарювання.

У найближчих планах Олександра Олександровича – Новооріхівка, яка приєдналася ще наприкінці минулого року і теж потребує значної уваги. Є напрацювання щодо залучення інвестора та будівництво заводу з виготовлення біоетанолу, що дасть змогу створити 120 робочих місць, є необхідність перевести опорний заклад «Новооріхівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» на тверде паливо (так опалюється Новооріхівська АЗПСМ та заклади соціальної сфери Ромодану).

Під час робочої поїздки Олександр Циганенко спільно із Станіславом Ігнатенком відвідали опорний заклад «Новооріхівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені О. Лелеченка» та Новооріхівську АЗПСМ та мали предметну розмову із керівниками закладів Оксаною Магурою та Надією Горяйніною, з якими обговорили проблемні питання.

 

Наверх ↑